Jakovčić: „Istra će izabrati sigurnost i stabilnost, a ne avanturu!“ (Audio)

Jakovčić: „Istra će izabrati sigurnost i stabilnost, a ne avanturu!“ (Audio)

26.5.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na jutros održanoj konferenciji za novinare podružnice IDS-a Labin gostovali su kandidat za župana Ivan Jakovčić kao i kandidat za zamjenika župana,Vedran Grubišić. Ispred domaćina gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika kazao je da iako su u Labinu završili izbori u prvom krugu, kampanja se nastavlja za izbor župana te mu labinska podružnica pruža potpunu potporu. Podsjetio je na značajne projekte koji su posljednjih par godina realizirani u suradnji sa Istarskom županijom (Prilog Tulio Demetlika).  

Demetlika je spomenuo i Master plan turizma koji je 2004. godine potaknut od strane Istarske županije. Od tada se zajedno s partnerima, te značajnim sredstvima Istarska županije  izgradila rabačka Riva te je turizam dobio novu dimenziju. Kandidat za zamjenika župana Vedran Grubišić istaknuo je kako su na Labinštini IDS i SDP uvijek dobro surađivali, a to se vidi kroz brojne realizirane projekte od kojih je istaknuo vodovod Breg-Koromačno kao i  cjevovod Sveta Marina-Ravni za koji je već ishodovana građevinska dozvola.

Pozvao je građane Istre da glasaju za ove dvije političke opcije iz dva razloga (Prilog Vedran Grubišić). Kandidat za župana Ivan Jakovčić kazao je kako se Labinština već opredijelila, te mu je u prvom krugu iskazala veliko povjerenje. Jakovčić je izdvojio (Prilog Ivan Jakovčić). Jakovčić se zahvalio manjinama koje su mu ukazale povjerenje. Na Labinštini posebice bošnjačkoj manjini, a gledajući Istru u cjelini zahvalio se talijanskoj manjini koja mu je ukazala povjerenje unatoč činjenici da mu je protukandidat talijan.

politika izbori2009 jakovčić demetlika vedran grubišić žuopan kandidati