Izvučeni parovi osmine finala rukometnog Kupa Hrvatske: LABINJANI U SESVETE, POREČANI U VIDOVEC

Izvučeni parovi osmine finala rukometnog Kupa Hrvatske: LABINJANI U SESVETE, POREČANI U VIDOVEC

8.2.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinjani, kako iz kojeg kuta, nisu imali baš previše sreće. Kuglice su im namijenile momčad iz Premijer lige, Sesvete, i to u gostima. Porečki premijerligaš izvukao je Vidovec, desetoplasiranu momčad Prve lige sjever iz Varaždinske županije koja ne bi smjela biti prevelika prepreka.

U prostorijama HRS-a, pak, obavljen je i ždrijeb osmine finala Kupa Hrvatske u kojem Labinjani, kako iz kojeg kuta, nisu imali baš previše sreće. Kuglice su im namijenile momčad iz Premijer lige, Sesvete, i to u gostima, a njihov sraz na rasporedu je 27. veljače. Doduše, mogli su Labinjani i do povoljnijeg ždrijeba, ali i težeg da su izvukli PPD Zagreb ili Nexe.

Izbjegnuti Zagreb i Nexe

S druge strane, rukometaši Poreča izvukli su sjevernog prvoligaša Vidovec. Riječ je o desetoplasiranoj momčadi Prve lige sjever iz Varaždinske županije, koja ne bi smjela biti prevelika prepreka za porečke rukometaše, koji su trenutno drugoplasirani u Premijer ligi.

Inače, u Rudan Labinu došlo je i do određenih kadrovskih promjena unutar samog kluba pa je tako na razdoblje od četiri godine Željko Gajica imenovan sportskim direktorom. Na prvom obraćanju medijima Gajica je bio veoma direktan.

Rudan traži desnog vanjskog

- Prije svega volio bih se zahvaliti Upravi kluba na povjerenju i podršci te predsjedniku Patriku Frankoviću koji mi je stavio teško, ali lijepo breme na leđa. Moja je želja da Rudan Labin dignemo za još jednu stepenicu više. Trenerski kadar je pokriven, ali nužno trebamo jednog fizioterapeuta. Što se tiče igračkog kadra, tu ću biti najviše opterećen. Ne želim previše otkrivati, prijelazni rok traje do kraja veljače, ali smijem reći da pregovaramo s jednim igračem iz inozemstva. Krenuli smo jako i žestoko, tražimo desnog vanjskog. Mogu reći da je to jedno od zvučnijih imena od svih igrača koji su igrali za naš klub ikada, rekao je Gajica.

Parovi osmine finala Kupa Hrvatske

Parovi osmine finala rukometnog Kupa Hrvatske su: Balić&Metličić – Varaždin 1930, Moslavina – Spačva Vinkovci, Požega – Nexe, Vidovec – Poreč, Korčula - Dubrava, Osijek – PPD Zagreb, Sesvete – Rudan Labin, Čakovec – Zamet.

(R. FONOVIĆ)

rk mladi rudar sport nogomet rk rudan labin