Izvještaj sa 4. mobilnosti Erasmus+ projekta Make a smart choice

Izvještaj sa 4. mobilnosti Erasmus+ projekta Make a smart choice

30.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od 2. do 4. ožujka 2021. pod pokroviteljstvom koordinatora projekta škole I.T.I. S. Cannizzaro, održan je posljednji sastanak Erasmus+ KA2 projekta "Make a smart choice“ i to u virtualnom obliku.


Sastanak je zbog epidemiološke situacije održan na platformi Google Meet uz sudjelovanje velikog broja učenika iz svih partnerskih zemalja (Turska, Hrvatska, Grčka, Hrvatska i Italija).


Učenici su tijekom ove mobilnosti imali priliku sudjelovati na radionicama „Kako napisati životopis Europass i ELP putovnicu?“ i „Kako napisati motivacijsko pismo?“.


Kao i u gotovo svim Erasmus+ projektima, MASC projekt je koristio saznanja europskih stručnjaka za programe mobilnosti mladih u Europi. Učenicima su pružene važne informacije o mogućnostima studiranja, zapošljavanja i prakse u pojedinim zemljama. Pritom se prof. Daniela Contrafatto (koordinatorica projekta) usredotočila na mrežu EURES-a koju koordinira Europska komisija, a čiji su prioritetni ciljevi informiranje i usmjeravanje mladih zainteresiranih za mobilnost, mogućnosti zapošljavanja te uvjete života i rada u Europskom gospodarskom prostoru. Predstavljena je i e-knjiga, rezultat zajedničke suradnje svih partnera. Hrvatski tim je tiskao e-knjigu te će je proslijediti ostalim partnerima kao oblik diseminacije projekta.Nije nedostajalo trenutaka posvećenih kulturnim aktivnostima poput gledanja videa o ljepotama Sicilije i tradicionalnim jelima.


Više ssmb.hr

erasmus eu projekti obrazovanje srednja škola mate blažina