Izvješće sa redovite tiskovne konferencije gradonačelnika Labina (popis svih odluka)

Izvješće sa redovite tiskovne konferencije gradonačelnika  Labina (popis svih odluka)

16.6.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na danas održanoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan prezentirali su aktivnosti, zaključke i odluke donijete posljednjih mjesec dana. Naime, nakon provedenog postupka javne nabave za instalaciju solarnih kolektora na Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ između dviju valjanih prispjelih ponuda za najpovoljniju izabrana je ponuda tvrtke Eko energo d.o.o. iz Rijeke s ponuđenom cijenom u visini od 138.328,26 kuna uključujući PDV. Ovom investicijom potvrđuje se opredijeljenost gradske uprave za energetskom učinkovitošću, rekao je gradonačelnik Tulio Demetlika tim više što se s investicijom započinje u instituciji koja skrbi o najmlađima.

 

Danas će se u prostorijama Grada Labina otvarati ponude i proglasiti najbolji ponuđač za radove na sanaciji fasade Osnovne škole Matije Vlačića i sportske dvorane, a sukladno provedenom postupku javne nabave. Gradonačelnik Tulio Demetlika obrazložio je i objavu Javnog  poziva za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Labina i to za slijedeće nagrade: proglašenje počasnim građaninom Grada Labina, nagrada za životno djelo, godišnja nagrada, zahvala i priznanje Grada Labina. Javni poziv otvoren je do 5. srpnja, a ove će se nagrade tradicionalno dodjeljivati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina 17. kolovoza. U tijeku je i po prvi puta raspisan Javni natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini. Ova nagrada utemeljena je u počast tragično preminulim supružnicima pok.doc.dr.sc. Robertu Giannini i pok.mr.sc. Danieli Pulić-Giannini. Svrha dodjele ove prestižne nagrade je poticanje znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva, a biti će također dodijeljena na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina. Gradonačelnik je zbog provedbe ovog Javnog natječaja donio Rješenje o imenovanju predsjednika i članova  Povjerenstva Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini.

 

U tijeku je i Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Labina.  Za podnošenje zahtjeva po ovom Javnom pozivu utvrđen je rok od 30 dana, odnosno zaključno do 12. srpnja 2010. godine. Prijedlog Liste prvenstva biti će objavljen na Oglasnoj ploči Grada Labina i na web stranicama Grada Labina u roku od 45 dana od zaključenja Poziva. Podnositelj zahtjeva ima pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste prvenstva, kao i na obavljeno bodovanje, u roku od 8 dana od dana objave prijedloga Liste prvenstva. Konačna Lista prvenstva biti će objavljena na Oglasnoj ploči Grada Labina i na web stranicama Grada Labina u roku od 30 dana od dana objave prijedloga Liste prvenstva. Ova će lista biti na snazi naredne četiri godine. Najavljena je i skora objava natječaja za davanje u zakup osam poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina kao i informacija o nedavno okončanom natječaju putem kojeg je u zakup dano šest poslovnih prostora u Rapcu i Labinu. 

 

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika je krajem mjeseca svibnja donio Odluku o ustrojavanju postrojbi civilne zaštite Grada Labina, kao potpore za provođenje mjera zaštite i spašavanja, te za provođenje mjera civilne zaštite. Plan nabave roba, radova i usluga za 2010. godinu imao je svoju drugu izmjenu, a koja se odnosi na planirane projekte Grada Labina. Zaključkom gradonačelnika Grada Labina dana je suglasnost  za ugošćavanje i smještaj djece iz sličnih ustanova ili redovnih škola, te glazbenih škola i drugih institucija tijekom nenastavnih dana u Centru „Liče Faraguna“ Labin. Cilj je provođenja integracije učenika Centra s drugom djecom kroz provedbu zajedničkih projekata (glazbene, likovne radionice, plesne aktivnosti i sl.), te uz naplatu realnih troškova bez stvaranja profita. Domu za starije i nemoćne osobe iz Raše zaključkom je odobreno 5 tisuća kuna za sufinanciranje unapređenja kvalitete boravka i rada u Dnevnom centru Labin, koji djeluje u sklopu Doma Raša, kao oblik vaninstitucionalne skrbi za starije osobe s područja Grada Labina.

 

Ujedno je određeno da cijena karte ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera, koji će se u ponedjeljak, 21. lipnja održati u Rapcu, iznosi 40,00 kuna. Ovaj tradicionalni festival uvertira je ovogodišnjih ljetnih događanja koja će se održati u organizaciji Grada Labina. Fešta Petrova održati će 26. lipnja 2010. godine u Starom gradu dok Labin Art Republika sa programom započinje 1. svibnja te će tradicionalno trajati do kraja mjeseca kolovoza. Ovogodišnju Labin Art Republiku medijski pokriva MTV, najveći svjetski glazbeni televizijski program. 

demetlika mik labin art republika mtv lilijana vale nagrada daniela i roberto giannini