Izvješće sa 67. redovne sjednice Poglavarstva Grada Labina

18.10.2007. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Na sjednici Poglavarstva Grada Labina održanoj u srijedu, 17. listopada 2007. godine podnijeto je Izvješće o stanju sigurnosti na Području Grada Labina u prvih devet mjeseci ove godine. Elvis Zahtila, načelnik labinske Policijske postaje istaknuo je da je u izvještajnom razdoblju evidentirano 145  kaznenih djela na području Grada Labina od čega  je njih 118 ili 81,3 posto razriješeno. Najveći broj kaznenih djela događa se u ljetnim mjesecima. Prednjače kaznena djela iz općeg kriminaliteta i zlouporabe opojnih droga, no ohrabruje da je broj kaznenih djela u opadanju u odnosu na ranije godine. Statistički podaci pokazuju da se povećao broj maloljetnih počinitelja kaznenih djela. U oblasti prometa u prvih devet mjeseci na Labinšćini je zabilježeno 303 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima  su poginule tri osobe, dok je na području Grada Labina poginula jedna osoba. U izvještaju je naglašena uspješna suradnja sa Gradom Labinu, te istaknuti prioriteti u daljnjem razdoblju. Ovo izvješće biti će upućeno na razmatranje Gradskom vijeću Grada Labina.

Članovi Poglavarstva Grada Labina prihvatili su predloženu izmjenu Statuta Centra „Liče Faraguna“ a koje se odnosi na uvjet za izbor ravnatelja, te će taj prijedlog biti upućen Gradskom vijeću Grada Labina radi davanja prethodne suglasnosti. 

Na prijedlog Stručnog povjerenstva za provedbu postupka javne nabave roba za izradu Projekta ukupnog razvoja Grada Labina, članovi Poglavarstva Grada Labina donijeli su Odluku o poništenju nadmetanja budući da ni jedna od tri prispjele ponude ne može se smatrati prihvatljivom sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za područje Grada Labina, uzrokovano dugotrajnom sušom, tučom i požarima izvršilo je obradu i sačinilo izvješće prijavljenih šteta koje su procijenjene na 649.141,11 kuna. Po danas usvojenom zaključku, Izvješće će biti proslijeđeno Ministarstvu financija Republike Hrvatske odnosno Istarskoj županiji. U raspravi je naglašeno da će i Grad Labin u skladu sa mogućnostima nastojati u jednom dijelu nadoknaditi štete oštećenim domaćinstvima.            

Za najpovoljnijeg ponuditelje za zakup poslovnog prostora u Ulici 1. maja 4 sa namjenom caffe bara – galerije izabran je Alen Mišon, vlasnik Obrta za ugostiteljstvo „Tristan“ iz Labina s ponudom od 28,00 kuna po četvornom metru, a za poslovni prostor u Ulici Giuseppine Martinuzzi  s namjenom dječje igraonice Bojan Duras, vlasnik Obrta za ugostiteljstvo i trgovinu „Kature“ iz Labina.

Poglavarstvo Grada Labina donijelo je 5. dopunu Plana nabave roba, radova i usluga male vrijednosti za 2007. godinu u koji je pridodana nabava uredske opreme u visini od 60 tisuća kuna.

Grad Labin prihvatio je pokroviteljstvo 11. Državnog natjecanja učenika s teškoćama u razvoju Republike Hrvatske, koje će se održati u svibnju iduće godine u Labinu te će u te svrhe izdvojiti 25 tisuća kuna. Domaćin natjecanja biti će Centar „Liče Faraguna“ iz Labina.

Članovi Poglavarstva Grada Labina odbili su zahtjev tvrtke Svetoivanec d.o.o. iz Virovitice i tvrtke Kapra d.o.o. iz Labina za postavljanjem reklamnih natpisa na stupovima javne rasvjete u Gradu Labinu.

grad labin poglavarstvo sjednica