Izvješće s 9. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina

Izvješće s 9. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina

30.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na jučer održanoj 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, drugoj ovogodišnjoj sjednici, raspravljalo se o petnaest točaka Dnevnog reda. Sjednica je započela Aktualnim satom na kojem je gradonačelniku, pročelnicima Grada Labina te direktorima gradskih tvrtki postavljeno ukupno 13 pitanja sa strane devetero vijećnika. Nakon što su iscrpljena pitanja na „Aktualcu“, vijećnici su donijeli Zaključak o primanju na znanje Informacije o aktivnostima primjene Uredbe o uslužnim područjima, Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Centra „Liče Faraguna“, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Savjeta mladih Grada Labina za 2021. godinu te Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu davatelja javne usluge za 2021. godinu.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su donijeli i 5 odluka: Odluku o sprječavanju odbacivanja otpada, Odluku o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu, Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja turističko-razvojnog područja Mali Kosi, Odluku o imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Labina i naposljetku Odluku o proglašenju najpovoljnijeg ponuditelja (Poduzetnička zona Vinež).

Osim toga, donesen je i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Gradonačelnika Grada Labina za razdoblje srpanj – prosinac 2021., prezentiran je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Labina za 2021. godinu te su donesene i Mjere za smanjivanje razina prizemnog ozona, kao i donošenje Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda na području Grada Labina za 2021. godinu.

Obzirom da je zbog nespojivih dužnosti vijećnica Renata Kiršić svoj mandat stavila u mirovanje, svečanu je prisegu danas položila zamjenska vijećnica Tijana Kocijel (IDS-ISU).

sjednica gradsko vijeće tijana kocijel