Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Labina

Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Labina

8.4.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina vijećnici su jednoglasno usvojili Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Labina za prošlu godinu. U svom izlaganju predsjednica Savjeta mladih Grada Labin, Jelena Batelić, ukratko je predstavila aktivnosti koje su uspješno realizirane u 2012. godini.

 

Naime, Savjet mladih Grada Labina je u rujnu 2012. godine uspješno organizirao 3. Festival Dani umjetnosti zajedno u suradnji s Udrugom za mlade Alfa Albona. U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u rujnu 2012. godine održan je malonogometni turnir na Katurama pod nazivom „Kature futsal 3VS3“. Zabilježena je suradnja sa AIESEC-om na programu Međunarodnih stručnih praksi koju je odradila praktikantica Veronice Longobardi iz Italije kroz rad sa predstavnicima Savjeta mladih Grada Labina, članovima Udruge za mlade  Alfa Albone te kroz održavanje ciklusa radionica (Europska unija, demokratsko građanstvo, važnost visokoškolskog obrazovanja, volontiranje i njegove prednosti, rad u timovima) sa učenicima srednje škole Mate Blažina te na predavanju o osnovnoškolskom obrazovanju u Italiji učenicima osnovne škole u Podtpićnu.

 

Nadalje, u listopadu 2012. godine održana je debata „Aktivizam mladih“ u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule kao i radionica „Komunikacijski mehanizmi uvjeravanja i bihejviorizmi u ljudskom donošenju odluka“.

 

U suradnji sa maškaranom skupinom „Farabuti“ povodom Halloweena - Noći vještica Savjet mladih organizirao je maškaranu zabavu pod nazivom "Happy Halloween"

 

Članovi Savjeta mladih Grada Labina sudjelovali su i na slijedećim projektima: EU projekt Twinning towns Labin and Baja, Projekt Centar za pomoć starijim osobama „Centar +65“ kao i na izradi Kulturne strategije Grada Labina.

mladi savjet mladih grada labina savjet mladih eu twinning pomoć starijim osobama +65 jelena batelić