Stampar M - Stampar

Izložba "Zvučna slika" Mateje Klapčić u Klubu mladih

Izložba "Zvučna slika" Mateje Klapčić u Klubu mladih

12.4.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U petak 14.04.2017., u 20:00, u Klubu mladih „Klub 21“, otvara se izložba Mateje Klapčić pod nazivom "Zvučna slika". S ovom izložbom Klub mladih otvara TOPLU VEZU, novi izložbeni prostor u KuC-u „Lamparna“ namijenjen predstavljanju neafirmiranih, mladih i nadolazećih umjetnika, kao i za sve one one koji misle da to jesu ili jednog dana to žele postati.

Tema ovih digitalnih fotokolaža je zvučna slika. Umjetnica koristi fotografiju kao medij, uzimajući u obzir povijesni značaj prikazanog slaveći život i postojanje. Ponavljanje i preklapanje dijelova sugerira rasprostiranje zvuka poput vizualne onomatopeje. Istraživala je pojmove vezane uz temu Zvučna slika: kompoziciju, ritam, kadriranje, kontrast, redefiniciju, strukturu i svjetlost. Kreiranje ovakvih kompozicija je svojevrsni hommage rudarima i rudarenju.

MATEJA KLAPČIĆ rođena 1999. godine u Rijeci, završila je osnovnu glazbenu školu Matka Brajše Rašana u Labinu smjer klavir, a trenutno je učenica 4. razreda gimnazije u SŠ Mate Blažine u Labinu. Pohađala je profesionalne medijske radionice (radio i film) u Novigradu i Puli, pod vodstvom Danila Lola Ilića i Staše Čelana te redatelja Dejana Karaklajića.Već se 5 godina bavi igranim i dokumentarnim filmom i do sada je snimila jedan kratki igrani film i tri glazbena spota, od kojih jedan za labinski bend "Ne znam".
Izložba u Klubu mladih KuC-a „Lamparna“ njena je prva fotografska izložba.
 
_________________________________________________________________________________
 
Izložba ostaje otvorena do 20.04.2017.
Ponedjeljak – Subota od 18:00 – 21:00.
Nedjeljom zatvoreno.

Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Djelatnost KuC-a “Lamparna” u 2017. sufinanciraju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH.

KuC Lamparna TOPLA VEZA novi prostor koncert Sara Renar izložbeni prostor umjetnici amateri mladi Izložba Mateja Klapčić Zvučna slika SŠ Mate Blažine