Izložba nakita Ane Hrćan u subotu 30.07.2011. u 21 sat@Sipe caffe bar-gallery

Izložba nakita Ane Hrćan u subotu 30.07.2011. u 21 sat@Sipe caffe bar-gallery

29.7.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Caffe bar-gallery „Sipe“ Vas poziva na otvorenje izložbe nakita Ane Hrćan „Recycle/Reuse/Rewear“ u subotu, 30.srpnja 2011. u 21 sat.

 

"Kreativnost je definirana kao sposobnost stvaranja nečeg novog i originalnog. Sposobnost stvaranja nečeg vrijednog od neočekivanih materijala karakterizira nakit Ane Hrćan.
Njezin nakit, napravljen od predmeta i materijala koji je okružuju može se karakterizirati kao objet trouvé ili nađena umjetnost, termin koji opisuje umjetnost stvorenu od prepoznatljivih, ali često modificiranih objekata koji imaju neumjetničku funkciju. Na ...taj način, nađena umjetnost formira svoj identitet iz konteksta u kojeg je smještena.
Ana Hrćan radi upravo to…ali s dozom humora. Njezin se nakit ne može opisati samo kao re-cycled, re-used, re-imagined trash, već kao UPCYCLING (re-kontekstualiziranje) ideja objekata i materijala. Da bi s prepoznala vrijednost njezinog nakita potreban je maleni mentalni skok...poput shvaćanja šale. To je vizualna dosjetka koja ne pruža samo vizualno, već i intelektualno zadovoljstvo." (M.Files)

 

Ana Hrćan rođena je 1983.u Dubrovniku. Preddiplomski studij likovne pedagogije (grafika) završila je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje trenutačno pohađa diplomski studij likovne pedagogije. Stvara na području primijenjenih umjetnosti, fotografije, industrijskog dizajna i grafike. Sudjelovala je na međunarodnim radionicama: Art in Public Space (Hannover,DE), 2.Ljetna radionica nakita (Bratislava,SLO), Music from the World (Lecce,IT). Imala je dvije samostalne izložbe pod nazivom Mladi za mlade (Dubrovnik) i Inspiracija (Rijeka). Ana je također sudjelovala na više skupnih izložbi, među kojim su 33.Zagreb Salon (Zagreb), Dan D (Zagreb), Anonyme Zeichner No 10 (Berlin,DE), Europe Unlimited (Hannover,DE), Svjetsko biennale studentske fotografije (Novi Sad,SR),itd. 2007.god.dodijeljena joj je nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za instalaciju Kroz igru rastem. Živi i radi u Rijeci i Cavtatu.

 

nakit: Ana Hrćan
koncept izložbe, katalog i popratne fotografije izložbe: Meri Files

 

Tamara Nestorović, PR, objava

ana hrća sipe bar sipe izložba nakita izložba