Izložba Alana Matuke `Sapinjanje` u Gradskoj galeriji Labin

Izložba Alana Matuke `Sapinjanje` u Gradskoj galeriji Labin

24.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U četvrta, 26. travnja 2012. u 19 sati Gradskoj galeriji Labin otvara se izložba zagrebačkog umjetnika Alana Matuke pod nazivom `Sapinjanje`.

Izložba ostaje otvorena do 16. 5. 2012.

Radno vrijeme 10 - 13 sati. Nedjeljom zatvoreno.

 

Alan Matuka rođen je 1966. u Zagrebu, gdje je živio do završetka srednje škole. Fotografijom se počeo baviti u ranoj mladosti, da bi se početkom devedesetih preselio u London radi stručnog studija i daljnjeg usavršavanja.
Godine 1992/93. završio je na London College of Printing A stupanj, smjer fotografije ( slušao je fotografiju, te umjetnost i obrt ). Od 1995. radi kao samostalni umjetnički fotograf u vlastitome studiju. Sredinom 2001. seli se u Zagreb, gdje otvara fotografski studio i nastavlja umjetnički i komercijalni rad.
Lista klijenata mu se uglavnom sastoji od  internacionalnih reklamnih i dizajn agencija, izdavačkih kuća, te direktnih klijenata iz industrije.

Klijenti s kojima trenutno surađuje: Coca Cola, Heineken, Jamnica, Karlovačko, Ožujsko, Laško, Ledo, Dukat, Podravka, Thomy, Kaiser, Zvjezda, Vegeta, Pepsi, Orbit, Aquarius Records, AmEx, Elle, Chromos, Wustenrot, Garnier, Seat, HP, L''''Oreal, PBZ, Casa, HT mobile, VIP, Gavella, Pliva, Nokia...

Do sada je realizirao brojne vlastite projekte, a uz to ostvario i niz bliskih suranji s dizajnerima i art directorima. Svoje radove redovito izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Londonu, ali i širom Hrvatske.
Član je RPS-a ( Royal Photographic Society of Great Britain ), ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
Živi u Zagrebu.

Kontakt: alan@alanmatuka.com

                www.alanmatuka.com

 

 

Samostalne izložbe
1995. Galerija "Tabitha ", London (UK)
1998. Galerija " C.E.G. ", London (UK)
2001. Galerija " Vladimir Nazor ", Zagreb
         Galerija " Kordić ", Velika Gorica
2002. Galerija " Garestin ", Varaždin


Vedran Kos, Gradska galerija Labin

 

alan matuka gradska galerija izložba umjetnost slike