Izlazak drugog albuma labinskih indie rockera The Orange Strips

Izlazak drugog albuma labinskih indie rockera The Orange Strips

14.1.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

DEADLINES od 14.1. ekskluzivno na webu

Novih 11 pjesama, novih 39 minuta glazbe labinskog indie rock benda The Orange Strips (napokon) je ugledalo svjetlo dana. Počevši s utorkom, 14. siječnja drugi službeni album “Deadlines” dostupan je na audio i video web streamovima, kao i u digitalnom downloadu.

Nastavak “indie” pristupa i do-it-yourself filozofije na ovom je albumu još i očitiji nego do sada, s obzirom da su Stripsi apsolutno svaki korak u stvaranju “Deadlines”-a napravili sami, prepuštajući tek finalizaciju procesa dvojici najbliskijih suradnika – glazbenom producentu Sanelu Isanoviću, članu bendova Soul Display i Breech Deenower, koji se pobrinuo za mastering te multimedijalnom umjetniku Dino Santalezi, iz benda East-ra, koji je zaslužan za cover. Posebnost albuma je i da je svaki korak u njegovom nastajanju odrađen u Labinu – od skladanja pjesama, preko snimanja koje se odvijalo u studiju kojeg su članovi benda sami konstruirali i opremili, produkcije i miksa za koje je zaslužan Goran Brezac, gitarist benda, izrade popratnih videa za svaku od 11 pjesama, pa sve do izdavanja albuma preko vlastitog indie labela - OSA Media.

Album se u digitalnom obliku može kupiti putem weba za simboličnu cijenu od 20 kuna (sve informacije mogu se naći na službenim stranicama i socijalnim mrežama benda).

CD format, koji je prema mišljenju članova benda zaslužio odlazak u ropotarnicu povijesti, bit će tiskan u minimalnoj nakladi samo za promotivne potrebe, što znači da se neće moći kupiti u “boljim CD dućanima”, ako takvi više uopće i postoje. 

 

Link na streaming:

http://soundcloud.com/the-orange-strips/sets/deadlines

 

Video playlista:

http://theorangestripsmusic.blogspot.com/2014/01/the-orange-strips-deadlines-video.html

 

Podaci o albumu:

Glazba: Tedi Mirković, Borjan Batagelj, Goran Nalić, Vedran Gergorić, Goran Brezac, Valdet Luboteni

Tekstovi: Valdet Luboteni

Produkcija: Goran Brezac

Mastering: Sanel Isanović

Dizajn covera: Dino Santaleza

Izdavač: OSA Media

 

www.facebook.com/theorangestrips

www.youtube.com/theorangestrips

the orange strips deadlines novi album indie rock indie labin download