Izgradnja Doma za starije počinje na jesen

Izgradnja Doma za starije počinje na jesen

17.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon izrade glavnog projekta za izgradnju Doma za starije, te dobivanja suglasnosti Gradskog vijeća na zaduživanje, nedostajala je samo jučer usvojena suglasnost Vlade Republike Hrvatske.

Time je napravljen još jedan značajan korak ka izgradnji, a u tijeku je postupak javne nabave za izvođača građevinskih radova.

„Rok za dostavu ponuda istekao je 10.ožujka, napravljen je pregled ponuda, a Odluka o odabiru biti će obavljena u prvom tjednu svibnja. Nakon poštivanja zakonskih rokova za žalbe i mirovanja, očekujemo potpisivanje ugovora krajem idućeg mjeseca. Samo uvođenje u posao biti će na jesen, budući da želimo biti racionalni i u ovaj kapitalni projekt ući nakon što prebrodimo financijski udar na proračun izazvan globalnom pandemijom COVIDA -19.

Vjerujem da će biti teško, ali upravo disciplinom, strogom kontrolom rashoda pa i rezovima, možemo izdržati slijedećih nekoliko mjeseci.

Sa druge strane, paketom mjera za pomoć gospodarstvu koje smo već usvojili na Gradskom vijeću, a i novim koji ide na Vijeće idući tjedan, dodatno ćemo pomoći lokalnim poduzetnicima da izdrže najteže razdoblje.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, usvojena je suglasnost Gradu Labinu za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb u iznosu od 34.000.000,00 kuna, s rokom otplate kredita od 15 godina, u jednakim tromjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,19% i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,25% od iznosa odobrenog kredita.

dom za starije zaduženje vlada penzioneri starački dom