Izgorjelo skladište farme krava u Čepiću

Izgorjelo skladište farme krava u Čepiću

31.7.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Skladište stočne hrane tvrtke Bio Adria u Čepiću, najveće istarske farme krava, izgorjelo je u požaru koji je izbio noćas oko 21 sat, a čiji je uzrok zasad nepoznat. Vatrena stihija uništila je ogromne količine sjena, žita, djeteline, kukuruza, zobi, ječma i soje u hangaru velikom gotovo tri tisuće četvornih metara.

Bale su gorjele poput baruta, a vatrogascima je isprva u sprečavanju širenja plamenog jezika na 50 metara udaljene staje s 900 grla stoke i uklanjanju poljoprivrednih strojeva pomagalo 30-ak mještana. Posao je otežavao vjetar, no požar je uz intervenciju 13 profesionalnih vatrogasaca iz Labina, Pule, Pazina i Buzeta te osam članova lokalnog DVD-a stavljen pod nadzor, a goveda obranjena oko ponoći, potvrdio nam je Darko Vitasović, zapovjednik ovdašneg JVP-a. Sanacija požarišta trajala je cijelu noć.

Besana je noć iza direktora i suvasnika Bio Adrije Vladimira Licula te njegovih djelatnika budući da je farma, kako nam je kazao, ostala bez grama krmiva.

„Što ću sutra dati kravama jesti?! Za jedan dan treba mi više od 20 tona hrane koju će biti teško nabaviti jer ju je malo zbog suše. Poslovanje nam je ugroženo, a samo Bog zna kolika je materijalna šteta“, izjavio nam je Licul. (I. RADIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

farma krava čepić požar nesreća bio adria vladimir licul