Izdan turistički vodič u sklopu projekta MINE TOUR

Izdan turistički vodič u sklopu projekta MINE TOUR

20.5.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu projekta MINE TOUR putem kojeg je obnovljen labinski Šoht ovoga je tjedna izdan i zanimljiv turistički vodič preko kojeg možete na čak pet jezika upoznati ovaj prekogranični turistički proizvod.

Vodič je dostupan ONLINE u prilogu, a od sljedećeg tjedna biti će dostupan i u uredima Turističke zajednice Grada Labina.

O projektu Mine Tour:

Mine Tour stvara prekograničnu vezu dva grada ujedinjena zajedničkom rudarskom prošlošću. Dopunjuje kulturnu i arhitektonsku rudarsku baštinu u Labinu s prirodnom rudarskom baštinom u Litiji. Na taj način posjetiteljima nudi bogati iskustveni doživljaj iznad i ispod zemlje. Projekt MINE TOUR rješava izazov neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine, a to su prirodni spomenik rudnika Sitarjevec u Litiji i spomenik kulture Šoht u Labinu. Cilj projekta je aktivno očuvanje rudarske baštine razvojem novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda. Cilj je projekta aktivno očuvanje rudarske baštine razvojem novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda. Promjena će se odraziti u poboljšanoj dostupnosti i prepoznatljivosti rudnika u svrhu boljeg doživljaja baštine, povećanju posjeta te povećanoj privlačnosti spomenika. Bit će valorizirani sadržajima koji nude bogat doživljaj, a ujedno će se osigurati očuvanje spomenika za buduće generacije.

Projekt je sufinanciran iz europskog programa suradnje Interreg V-A Slovenija Hrvatska sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


turistički vodič mine tour labin eu fondovi rudnici kova je nasa turizam