Izađite na referendum

Izađite na referendum

25.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

"Zajedno smo ovdje kako bismo složno i jedinstveno uputili poziv i zamolbu mještanima općina Pićan, Kršan, Sveta Nedelje, Raše i Labina da u nedjelju 29. ožujka izađu na referendum i izjasne se na referendumsko pitanje „Jeste li za izgradnju Plomina C 500 na ugljen?“, kazao je na zajedničkoj konferenciji za novinare predsjednika labinskog Gradskog i općinskih vijeća jedinica lokalne samouprave Labinštine Valter Poropat.

Pozivajući građane na referendumu kazao je: (ton – Valter Poropat). Predsjednik Općinskog vijeća Kršana Zdravko Vidak ustvrdio je: (ton – Zdravko Vidak). Željko Zahtila predsjednik Općinskog vijeća Raše primijetio je: (ton – Željko Zahtila).  Građane je na referendum pozvao i predsjednik Općinskog vijeća Svete Nedelje Mladen Vlačić: (ton – Mladen Vlačić). I više nego jasan bio je i predsjednik pićanskog Općinskog vijeća Silvan Juran: (ton – Silvan Juran).

Poropat je podsjetio da su sve općinska i gradsko vijeće istog dana donijeli odluke o raspisivanju referenduma, a sve zbog, kako je rekao, jer službeni i važeći Prostorni plan Istarske županije, kao jedan od temeljnih županijskih dokumenata, a na koji je nadležno ministarstvo dalo suglasnost predviđa na lokaciji Plomin plin kao energent, a ne ugljen što HEP i država predlažu.

 

Foto: Radio Labin

 

 

te plomin hep ugljen te plomin 3 tep c referendum valter poropat silvan juran zdravko vidak željko zahtila mladen vlačić