Ivo Josipović glasovao za Ivu Josipovića: Imenjaku i prezimenjaku dva puta sam dao glas

Ivo Josipović glasovao za Ivu Josipovića: Imenjaku i prezimenjaku dva puta sam dao glas

8.3.2010. // Slobodna Dalmacija // Objavljeno u kategoriji Zabava

– Nisam hrvatski predsjednik, ali jesam Ivo Josipović i drago mi je da nosim isto ime i prezime kao i naš novi predsjednik – tim nas je riječima u Ružićima, nedaleko od Labina, dočekao Ivo Josipović.

Neće on za koji dan u Predsjedničke dvore na Pantovčak, ali kaže kako mu je izuzetno drago da će od 18. veljače tamo stolovati njegov imenjak i prezimenjak kojem je u oba izborna kruga dao svoj glas.

 

S predsjednikom Josipovićem sam se i upoznao i fotografirao u vrijeme izborne kampanje kad je posjetio Labin. Bio sam, doduše, spreman otići i u Buzet samo da ga i osobno upoznam, jer prvotno nije bilo planirano da posjeti Labin. No, kako se to ipak dogodilo upoznali smo se, eto, u Labinu. Ugodno smo porazgovarali i na prvi dojam učinio mi se kao normalan čovjek, miran i staložen i vjerujem da će biti dobar predsjednik – prepričava nam upoznavanje s predsjednikom labinski Ivo Josipović. Kaže i kako je novom hrvatskom predsjedniku bilo drago čuti kako ima imenjaka i prezimenjaka u Istri.

– Raspitivao se i odakle sam, ali osim što nas veže isto ime i prezime, drugo ništa nemamo zajedničko. Predsjednik je iz Dalmacije, a ja sam rodom iz Bosne i Hercegovine, ali gotovo cijeli život živim u Labinu u koji je moj pokojni otac došao trbuhom za kruhom i zaposlio se u rudniku – govori nam Josipović. Veli i kako njega za razliku od predsjednika politika previše ne zanima, pa tako možda da se na izborima za predsjednika nije kandidirao Ivo Josipović, na njih ne bi niti izašao.

– Bilo je to nekako kao da glasam za sebe, čudan osjećaj. Na taj su se račun sa mnom šalili i moji prijatelji govoreći mi da će na izborima svoj glas dati meni – sa smiješkom govori naš Ivo Josipović. Inače, pobjeda Ive Josipovića dostojno se proslavila i kod njegovog imenjenaka. U konobi njegove obiteljske kuće u Ružićima također je bio svojevrsni izborni stožer.

– Već u popodnevnim satima u konobi se počelo okupljati društvo, nas oko 15-tak kako bi proslavili pobjedu. I proslavili smo je uz veliku padelu pedoći, posebno spremljenih za tu prigodu. Bilo je veselo i zabavno – kaže labinski Josipović koji je ipak na dan pobjede morao i raditi. Veli kako je svom imenjaku i prezimenjaku nakon izbora za predsjednika poslao čestitku i na nju dobio odgovor.

– Neka Ivo Josipović bude onakav kakav se predstavio, pošten i normalan. Želim mu puno sreće i vjerujem kako se neće jako promijeniti kao predsjednik – poručio je Ivo Josipović koji se nada da će se ponovno sresti s predsjednikom Josipovićem. Naš, labinski, Ivo Josipović nešto je mlađi od predsjednika Josipovića, ima 49 godina i punu mu podršku daje kao i predsjedniku, supruga Davorka. Predsjednik Ivo Josipović ima jednu, a naš Ivo Josipović dvije kćerke. Prvi će sada stolovati na idiličnom Pantovčaku, a drugi ostaje u svojim idiličnim Ružićima nadomak Labinu.

Silvana Fable / EPEHA

Snimio: Goran Šebelić

 

 

predsjednički izbori ivo josipović politika izbori