Istrani u New Yorku: Sudac Viscovich zbog 150 dolara ostao bez Jabuke!

Istrani u New Yorku: Sudac Viscovich zbog 150 dolara ostao bez Jabuke!

13.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od protekle godine sudac u New Yorku William Viscovich, sin istarskog emigranta Bruna Viscovicha iz Trgeta, na što su tamošnji Labinjani posebno ponosni, izabran je za osobu godine tvrtke ''Istrian Realty Corporation'', koja je vlasnik zgrade u kojima djeluje ''Klub Istra''.

O tome piše u novogodišnjem broju dvotjednika Hrvatska kronika, listu iseljenika iz Hrvatske koji izlazi u New Yorku, uz podatak da sucu Williamu simbolično priznanje skulpturu Jabuke, simbola tog grada, uručio predsjednik Nevio Dobry, čiji su roditelji također podrijetlom s Labinštine.

To samo po sebi ne bi bilo toliko zanimljivo, a još manje neočekivano, da ugledni sudac nije odbio nagradu odnosno poklon, jer mu, kako piše urednica Sanja Floričić-Bogović, inače rodom iz podnožja Pićna, ukupna vrijednost prelazi 150 dolara, ali je zadržao postolje sa posvetom.

Nakon ovakvog primjera može se tek zamisliti kojim se očima nadzire njihova imovinska kartica, odnosno kako bi tamo prošli naši suci i političari, ali očito ugled i poštovanje, odnosno čist obraz ima svoju (visoku) cijenu! (MM)

William Viscovich emigrant iseljenici New York Sanja Floričić Bogović sudac