Istra ponovno povezana niskotarifnim letovima sa Europom

Istra ponovno povezana niskotarifnim letovima sa Europom

20.12.2007. // Grad Pula (nezavisni portal) // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pulska Zračna luka ove će godine ostvariti plan od 385 tisuća putnika, dok ih sljedeće godine očekuje oko 420 tisuća, rekao je direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavio letove u Pulu njemačkog Germanwingsa.

Prvog svibnja iduće godine u pulsku Zračnu luku počet će letjeti njemački niskotarifni avio prijevoznik Germanwings, najavio je Rogović dodajući kako su za sada dogovorena dva leta tjedno na liniji za Köln.

Najjeftinije karte stajat će 19 eura, a posredstvom interneta moći će se kupiti već slijedećih dana. Germanwingsova linija za Köln bit će u tzv. sustavu povezanih letova.

Rogović je kazao da je postignut i ponovni dogovor Zračne luke Pula s irskim Ryanairom, koji prvog travnja ponovno počinje povezivati Pulu i London, dok su pregovori oko letova za Dublin još uvijek u tijeku.

Potvrdio je kako pulska Zračna luka pregovora s još nekim niskotarifnim prijevoznicima, dodajući da je za sada najizglednije povezivanje Pule s jednim španjolskim gradom.

Rogović očekuje kako će Zračna luka Pula za dvije godine premašiti brojka od pola milijuna putnika, što pred pulski aerodrom, rekao je, postavlja nove obveze u uređenju i opremanju piste i prijemne zgrade.

Germanwings Ryanair niskotarifni letovi Koln zračna luka Pula Bruno Rogović London