Istarski krak “Karavane za život” kreće iz Pule u subotu - priključak motorista iz Labina u Pazinu i Tunelu Učka

Istarski krak “Karavane za život” kreće iz Pule u subotu - priključak motorista iz Labina u Pazinu i Tunelu Učka

3.5.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ostalo

“Karavana za život – bikeri na cesti” projekt je kojeg je pokrenula grupa zaljubljenika u vožnju na dva kotača potaknutih sve učestalijim stradavanjem svojih istomišljenika. Ova inicijativa vrlo brzo pronašla je svoju podršku, kako javnosti, tako i svih državnih institucija čija je suglasnost bila potrebna za pokretanje realizacije Karavane.

Karavana će imati ukupno sedam dionica koje će motocikliste iz svih krajeva Hrvatske dovesti u Karlovac, 05. svibnja 2012. u 14:55 sati. Svaki “krak” Karavane detaljno je razrađen kako bi viđenost masovne kolone bila što veća i bliža ciljanom profilu javnosti.

Iz Pule kreće istarski krak karavane koji će se kretati preko, Vodnjana, Žminja, Pazina tunela Učka do Rijeke gdje se priključuje primorsko goranskom kraku karavane i nastavlja zajedno do Karlovca. Plan kretanja karavan kroz Istru je sljedeći:
- Pula od 07.00 do 08.00 okupljanje ispred Arene ili na Karolini
- Pazin od 09.00 do 10.00 okupljanje i priključenje motorista ispred Vojarne / benzinska Ina
- Tunel Učka 10.30
- Rijeka – Kantrida 11.00

Veliki skup motorista iz cijele Hrvatske, ove se subote dakle održava u Karlovcu, točnije na ŠRC Korana. Skup će završiti rock koncertom ima svoju dublju pozadinu i osnovni cilj mu je ukazati na veliku ugroženost vozača motora na hrvatskim prometnicama i skrenuti pozornost na sve veći broj poginulih i ozlijeđenih motorista i skuteraša u Republici Hrvatskoj. Za one koji stignu ranije, već od 12 sati na ŠRC Korana bit će organizirane demonstracijske vožnje, a veliki defile kroz grad trebao bi uslijediti oko 15 sati. U 16.30 sati na ŠRC Korana na rasporedu su prezentacije sigurne vožnje i vožnje na poligonu, demonstracija spretnosti policijskih motociklista, ali i snimanje milenijske fotografije. U 19.30 počinje rock večer, stoji u priopćenju. (Barkun)

karavana motori motoristi bikeri život svijest