Istarska županija raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima deficitarnih zanimanja

Istarska županija raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima deficitarnih zanimanja

27.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Natječaj za županijske stipendije bit će objavljen krajem tjedna u Glasu Istre, dnevniku La voce del popolo te na internetskim stranicama Županije www.istra-istria.hr, potvrdio nam je županijski pročelnik za školstvo Mladen Dušman. Pravo na podnošenje zahtjeva imat će svi studenti s prebivalištem na području Istarske županije koji studiraju u Hrvatskoj ili inozemstvu, i to na preddiplomskim i diplomskim studijima po bolonjskom sistemu, odnosno na dodiplomskim studijima po ranijem sistemu studiranja.

Istarska županija ove godine neće objaviti natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih potpora za poslijediplomski studij, a pravo na dodjelu županijske stipendije ne mogu ostvariti ni polaznici doktorskih, odnosno magistarskih studija po predbolonjskom sistemu studiranja.

Upravni odbor županijske obrtničke komore objavio je pak u utorak natječaj za dodjelu četiri stipendije u ovoj školskoj godini učenicima deficitarnih obrtničkih zanimanja, odnosno onima koji se školuju za stolara, zidara, tokara, bravara, krojača, strojobravara, plinoinstalatera. Stipendirani učenici mjesečno će dobivati po 1.000 kuna. (M. Č.)

stipendije natječaj deficitarna zanimanja studenti obrazovanje istarska županija mladen dušman