In memoriam – Ercole Golja

In memoriam – Ercole Golja

9.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U 81. godini života preminuo je Ercole Golja, Labinjan koji je za svog života obnašao mnoge istaknute funkcije. Ercole Golja rođen je 20. listopada 1938. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Najveći dio radnog vijeka proveo je na dužnosti tajnika bivše Općine Labin. 1980. godine imenovan je za potpredsjednika Izvršnog vijeća Skupštine Zajednice općina Rijeka. 1984. godine imenovan je za tajnika Skupštine zajednice Općine Rijeka, a 1986. godine izabran je za zastupnika u Sabor tadašnje SR Hrvatske. Obnašao je i dužnost predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji  do umirovljenja. U mandatu 2005.-2007. bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Labina, a do 2009. godine vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina. Za svoj rad primio je brojna priznanja, a najznačajnije su Plaketa „Labinske republike“ za rad u Općini Labin, Orden rada sa srebrnim vijencem za uspješan rad u zajednici općina Rijeka i Orden zasluga za narod sa srebrnim zracima za cjelokupni rad do 1989. godine.

Bio je jedan od istaknutijih labinskih društveno-političkih djelatnika, te jedan od osnivača Hrvatske stranke umirovljenika u Labinu. 2007. godine kandidirao se za suca Ustavnog suda.

Posljednji ispraćaj Ercola Golje bio je danas na Gradskom groblju Labin.

ercole golja pravnik politika in memoriam karijere