Imenovan novi saziv Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Imenovan novi saziv Povjerenstva za ravnopravnost spolova

1.2.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na 21. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina doneseno je rješenje o imenovanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova na mandat od četiri godine.

Naime, kako je mandat dosadašnjim članovima Povjerenstva istekao, Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Labina utvrdila je prijedlog novih članova Povjerenstva, koji je Gradsko vijeće i prihvatilo.

Novoimenovano Povjerenstvo čine: zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada kao predsjednica te članovi Eni Modrušan, Alda Miletić, Dolores Sorić, Darko Martinović, Daniel Mohorović i Nenad Boršić.

Valja naglasiti kako, prema važećem Zakonu o ravnopravnosti spolova, jedinice lokalne samouprave nisu dužne formirati Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, ali Grad Labin želi promicati svijest o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini na svim područjima djelovanja, pa je tako Povjerenstvo za ravnopravnost spolova radno savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Labina, osnovano radi provedbe Zakona o ravnopravnosti spolova i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova.


Foto: Wiki, free

povjerenstvo za ravnopravnost spolova federika mohorović čekada ravnopravnost spolova