IDUĆI TJEDAN POČINJU SEMINARI »ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA«

IDUĆI TJEDAN POČINJU SEMINARI »ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA«

10.11.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Za Istarsku županiju jednodnevni seminar održat će se u srijedu 21. studenoga u dvorani u Gračišću s početkom u 16 sati.

U organizaciji tvrtke Hrvatski farmer te uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, od idućeg tjedna pa do kraja studenoga u svim hrvatskim županijama održat će se seminari o ulaganju u razvitak ruralnih krajeva Hrvatske pod nazivom »Za razvoj ruralnih krajeva«, najavila je predsjednica Uprave Hrvatskog farmera Dijana Katica na konferenciji za novinare. Cilj je seminara omogućiti poljoprivrednicima adekvatne savjete o poljoprivrednoj proizvodnji, a očekuje više od 1.000 polaznika seminara. Za Istarsku županiju jednodnevni seminar održat će se u srijedu 21. studenoga u dvorani u Gračišću s početkom u 16 sati.
Seminari traju jedan dan, sastoje se od dva panela, prvi govori o operativnim programima i kapitalnim ulaganjima i iskustvima korisnika programa, a drugi o mjerama ruralnog razvitka i ruralnom turizmu. Katica je kazala da ova serija seminara predstavlja prvu fazu edukacije koja će se kontinuirano odvijati do kraja godine na području Hrvatske. Pomoćnik ministra poljoprivrede Srećko Selanac istaknuo je kako će se svi učesnici seminara moći upoznati sa detaljima kako iskoristiti mogućnosti koje im nudi Ministrstvo poljoprivrede kroz svoje mjere poticanja razvoja ruralnih područja.
Naglasio je kako su edukacija i informacije ono na čemu treba poraditi u ruralnim prostorima, jer se pokazalo kako ljudima na tim prostorima nedostaje informacija o tome kako iskoristiti programe Ministarstva. Selanac je istaknuo i kako se na natječaje Ministarstva javlja sve više poljoprivrednika koji žele unaprijediti proizvodnju i doći do financijskih sredstava.
Ove godine, rekao je Selanac, bit će odobreno oko 200 milijuna kuna samo za natječaje koji se odnose na mjere ruralnog razvitka.

ruralni turizam gospodarstvo Istra turizam