IDA objavila poziv za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva

IDA objavila poziv za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva

13.10.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Istarska razvojna agencija je na web stranici www.ida.hr te na društvenim mrežama objavila  Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva, koji se provodi u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET. Projekt SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj).

Ukupni budžet projekta, koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 eura, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Od ukupne vrijednosti projekta za Istarsku razvojnu agenciju kao jednog od partnera projekta te provedbu aktivnosti na području Istarske županije je namijenjeno ukupno 61.584,71 eura.  Cilj objave Javnih poziva u partnerskim regijama u projektu je odabrati sedam najboljih ideja društvenog poduzetništva u prekograničnom području Slovenije i Hrvatske, koje će zaživjeti u stvarnosti, od čega jedna na području Istarske županije.

Pobjednicima izbora bit će osigurana stručna mentorska pomoć pri razradi ideje te izrada poslovnog plana prema propisanoj metodologiji. Isto tako omogućit će se snimanje promocijskog filma, koji će pobjedniku omogućiti vidljivost  te promociju njegove društveno-poduzetničke ideje u  Hrvatskoj i Sloveniji. Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 30. listopada.

 

 

ida natječaj društveno poduzetništvo biznis razvoj