I Živi zid sinoć građane Labinštine pozvao na referendum

I Živi zid sinoć građane Labinštine pozvao na referendum

26.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Živi zid sinoć je pred osamdesetak građana održao javnu tribinu  na kojoj se osim o programu ove aktivističko-političke organizacije i trenutnoj situaciji u državi govorilo i o eksploataciji Jadrana te aktualnom referendumu o Plominu C na ugljen. Na početku tribine prikazan je kratak film sa snimkama deložacija, nakon čega je prisutne pozdravila Irena Pfeffer koordinatorica  Živog zida iz Kršana.

“Nakon probijanja medijske blokade i predsjedničkih izbora, Živi zid je danas treća politička  stranka u Hrvatskoj”, rekla je Pfeffer. Na području Labinštine djeluju dvije grupe Živog zida  u Labinu i Općini Kršan, a broje oko 200 simpatizera, članova i aktivista. Okupljenima se potom obratio Ivan Vilibor Sinčić.  

“Osnovni problem ove zemlje je izvrnuti sustav vrijednosti, koji je doveo društvo do “rasčovječavanja”, do situacije gdje nisu definirane norme  i u kojoj svatko ide u smjeru u kojem želi. No, pojavio se Živi zid, koji je doveo do drastičnih promjena, a najvažnija je ona u načinu razmišljanja”, kazao je Sinčić. Govoreći o izvrnutom sustavu vrijednosti, Sinčić je pojasnio: (ton - Ivan Sinčić).

Dok god se ovo društvo ne obračuna s ovim problemom, sustav vrijednosti će i dalje biti izvrnut i ova zemlja neće doživjeti napredak. Osvrnuo se on i na nadolazeći referendum te iskazao zadovoljstvo što se narod pita o Plominu C: (ton -  Ivan Sinčić 1). O nedjeljnom savjetodavnom referendumu govorio je i koordinator Živog zida na Labinštini Lucijan Mrzlić: (ton – Lucijan Mrzlić).

Sudionicima tribine obratila se i koordinatorica za Istru Nensi Kupić, a provom predstavljanju Živog zida u Labinu nazočili su i Vladimira Palfi, Dušan Cvetanović, jedan od osnivača Živog zida i voditelj njihove zagrebačke podružnice Mario Gracin.

 

Fro: Radio Labin

 

 

lucijan mrzlić ivan vilibor sinčić ivan sinčić živi zid te plomin te plomin 3 tep c referendum