I The Orange Strips na humanitarnom koncertu "Human live" za Opću bolnicu Pula

I The Orange Strips na humanitarnom koncertu "Human live" za Opću bolnicu Pula

2.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

U klubu Uljanik ovog će se petka održati veliki humanitarni koncert »Human Live« kojim se prikupljaju sredstva za odjel intenzivne njege Opće bolnice Pula. Rečeno je to jučer na konferenciji za novinare u klubu Uljanik.
Kako ističe inicijator ove akcije Vedran Šilipetar, poznatiji i kao Mor Roll, na koncertu će nastupiti »kruna« pulske, istarske i riječke glazbene scene – KUD Idijoti, Livio Morosin Band, Marco Quarantotto Trio, The Orange Strips, Funk Academy, Gardenia, One Piece Puzzle, klapa Teranke i Mor Roll.
- Tek kad ti neka draga osoba nastrada, shvatiš koliko puno znače male stvari. Kad si prisiljen često odlaziti u bolnicu, vidiš mnogo stvari koje se mogu popraviti ili poboljšati. Stoga pozivam sve Puljane da se odazovu u što većem broju jer je ovo humanitarna akcija za sve nas. Osim toga, svi koji dođu moći će zaista uživati u dobroj glazbi koja će dugo trajati, kaže Šilipetar koji ističe da je ovaj koncert, koji organizira Hrvatska glazbena unija – Podružnica Pula, ujedno i apel protiv oružja i nasilja.
Naime, Šilipetrov brat nalazi se na odjelu intenzivne njege pulske bolnice.
A budući da je ovaj humanitarni koncert organiziran u vrlo kratkom roku, riječ je o zaista zanimljivim glazbenim gostima. Osim KUD Idijota i Livio Morosin Banda, o kojima nije potrebno puno pisati, bit će ondje i jazzeri iz Marco Quarantotto Trija, labinski The Orange Strips, koji su nedavno izdali album prvijenac, te One Piece Puzzle, pobjednici prošlogodišnjeg Art & Music Festivala. Osim njih, nastupa i pulska grupa Gardenia, zatim Funk Academy, koju čine glazbenici s jazz akademije u Grazu, klapa Teranke i Mor Roll, koji će upravo u petak u Uljaniku premijerno prikazati spot za pjesmu »Balada«.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

R. LICUL

The Orange Strips humanitarni koncert koncert KUD Idijoti Opća bolnica Pula Klub uljanik Livio Morosin