I Komunalno poduzeće „1.Maj“ otpisuje dugove

I Komunalno poduzeće „1.Maj“ otpisuje dugove

28.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Komunalno poduzeće “1. Maj” pristupilo je Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

 

Dužnici prema kriteriju B, a to su dužnici čija mjesečna primanja u posljednja tri mjeseca koja prethode podnošenju Zahtjeva ne prelaze 2.500,00 kn za samca, odnosno 1.250,00 kn po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive, nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogli koristiti ili prodati bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba, nemaju oročena sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji, osim onih građana čija su navedena sredstva ovršena u cijelosti, ali su i dalje blokirani jer je iznos duga bio veći od iznosa koji su bili raspoloživi na računima za navedene svrhe (oročena novčana sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji), mogu podnijeti Zahtjev do 30. lipnja.

 

Zahtjev se s pripadajućom dokumentacijom predaje na propisanom obrascu ZOD - Zahtjev za otpust/otpis duga odnosno odgodu ovrhe, koji je dostupan na web stranicama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, FINA-e, centara za socijalnu skrb, kao i na web stranicama Grada Labina.

 

 

otpis dugova dugovi fina prvi maj komunalno