I Hrvatska uvodi vinjete

I Hrvatska uvodi vinjete

14.9.2010. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Hrvatska bi morala uvesti vinjete, jer bi tako bolje iskoristila autoceste i ostvarila daleko veću društvenu korist uz isti profit kakav se danas ostvaruje naplatom cestarina po prijeđenom kilometru.

Hrvatske vinjete bile bi podijeljene u tri kategorije na razini države. Prva u trajanju od 10 dana, koja bi koštala 90 kuna za osobni automobil, druga u trajanju od dva mjeseca s cijenom od 360 kuna, te treća s najdužim trajanjem od godinu dana s cijenom od 900 kuna.

Što bi se dobilo za taj novac? Svatko bi godinu dana za 900 kuna mogao neograničeno voziti bilo kojom autocestom u državi. Primjerice, isplatilo bi se svakom Riječaninu, koji barem osam puta godišnje putuje osobnim automobilom u Zagreb, jer danas taj užitak košta ukupno 960 kuna cestarine bez popusta.

U studiji o uvođenju vineta predlažu se tzv. regionalne vinjete koje bi bile najatraktivnije upravo građanima Hrvatske. Hrvatska bi bila podijeljena na ukupno pet prometnih regija, a svaka bi imala vlastitu cijenu vinjeta.

Svaki stanovnik bilo koje od navedenih regija mogao bi kupiti tzv. regionalnu vinjetu s kojom bi mogao koristiti sve prometnice u svojoj regiji. Primjerice, godišnja vinjeta za Hrvatsko primorje i Istru iznosila bi 490 kuna, ali bi ona omogućavala tek putovanje u granicama Primorsko-goranske i Istarske županije, uključujući i dio autoceste Rijeka - Zagreb na tom području, te naravno neograničeno korištenje tunela Učka i Istarskog ipsilona.

Regionalne vinjete su zanimljive i zato što bi se mogle kombinirati s državnim vinjetama, ovisno o tome što je korisnicima potrebno.

Koristi su brojne: veće cijene zemljišta uz autoceste, povećanje prometa za najmanje 20 posto (danas Hrvatska ima najniži prosjek prometa na autocestama u Europi), smanjenje čekanja zbog ukidanja naplatnih kućica, intenzivni razvoj gospodarskih zona uz autoceste, ušteda u sustavu naplate koji postaje daleko jednostavniji, sprječavanje krađa i zloporaba u naplati, bolja integriranost i povezanost Hrvatske, gradnja većeg broja čvorišta na autocestama, snažniji gospodarski razvoj (svi prijevoznici koristili bi autoceste), manji broj nesreća, ozlijeđenih i poginulih na prometnicama. (D. PAJIĆ/Novi list)

 

vinjete promet cestarina naplata ceste