I dalje subotnja dežurstva u „Kovarskim sanjima i penšjerima“

I dalje subotnja dežurstva u „Kovarskim sanjima i penšjerima“

5.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

„Kovarski sanji i penšjeri“ projekt Grada Labina na Gradskoj tržnici, svojom jedinstvenošću osvojio je Labinjane pa zbog velike zainteresiranosti naših sugrađana, prvotno planirano dežurstvo subotama do 27. veljače produžuje se za dodatna dva termina, iduće dva vikenda.

Pozivamo sve koji to još nisu učinili da nam se javljaju na kontakt telefon 052 866-852 ili da nas posjete svake subote do  13. ožujka 2021. godine u vremenu od 9,00 do 11,00 sati na Gradskoj tržnici  gdje je organizirano dežurstvo. Na licu mjesta osigurati ćemo skeniranje fotografija i druge dokumentacije, te iste odmah vratiti vlasnicima.

Za posudbu vrijednih predmeta (satova, lampi) osigurali smo muzejsku vitrinu.

Podsjetimo kako u oblikovanju i stvaranju ovog projekta aktivno sudjeluju naši građani koji su otvorenog srca i s puno emocija prihvatili poziv Grada Labina da drage uspomene iz razdoblja intenzivnog rudarenja na Labinštini ustupe ili poklone Gradu Labinu za potrebe izložbe. Veliko zanimanje bilo je prisutno od samog početka, pa se tako nakon opremanja prvog djela postava iz svakodnevnog života, prišlo opremanju dijela iz radnog okruženja rudara, odnosno rudnika.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i što su dio svojih uspomena spremno prihvatili  podijeliti sa cijelom javnošću. Hvala im i  na uputama koje dobivamo u kreiranju ovog zajedničkog projekta.kovarski sanji i penšijeri kova labinska republika 100 obljetnica 100 godina labinske republike kova je nasa dežurstva