Prvi maj M - Prvi maj

Humanitarnim koncertom prikupljeno 11 tisuća kuna za Opću bolnicu Pula

Humanitarnim koncertom prikupljeno 11 tisuća kuna za Opću bolnicu Pula

6.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Lijepi broj dobrih ljudi željnih dobre zabave ispunio je preksinoć klub Uljanik u kojem se održavao veliki humanitarni koncert pod nazivom Human Live, kojim se prikupilo oko 11 tisuća kuna za Odjel intenzivne njege Opće bolnice Pula.
Humanitarni koncert koji je organiziran u gotovo rekordnom roku okupio je samu kremu istarske scene: legendarne KUD Idijote za ljubitelje punk-rocka, The Orange Stripse za romantičare, One Piece Puzzle za željne frenetičnog glavotresa, pa do Gardenije za rockere. Livio Morosin i klapa Teranke pobrinuli su se za tračak etna, a Marco Quarantotto trio i Funk Academy unijeli su dašak jazza.


Večer su otvorili The Orange Strips koji su svojim romantičnim pop-rock baladama poput »Shower song« i »Follow« zanjihali publiku u velikoj sali. Nakon laganog popa, malo jazza unijeli su pripadnici jazz akademije iz Graza - Funk Academy, odličnom svirkom zabavivši sve mnogoljudniju publiku. Večer je skrenula sasvim drugim smjerom nastupom riječkog One Piece Puzzlea. Provale energije i neizbježnog glavotresa zavladale su zahvaljujući skladbama poput »LSD« i »Superveshmashina«, a nakon njih nabrijanu je publiku iznenadio još jedan preokret - nastup ženske klape Teranke koja je, otpjevavši »Daleko je«, pružila jedinstven ugođaj redovitim posjetiteljima kluba Uljanik.


Svi mladi obožavatelji domaćeg punk rocka napokon su došli na svoje nastupom KUD Idijota. »Stare piz**« stvorile su odličnu atmosferu izvevši neke od svojih ponajboljih hitova iz bogatog opusa, poput popularne »Za tebe« i prigodne »Glupost je neuništiva«, neizbježno bacivši domaće obožavatelje u trans. Marco Quarantotto, uz Cruza i Mifru, čini Marco Quarantotto trio koji je nakon Idijota velikom salom raspalio zavidni i maštoviti jazz session prepun improvizacija i solaža uz prstohvat koketiranja s drugim glazbenim stilovima. Mor Roll i Gardenija zabavili su ljubitelje rock antologije obradama skladbi Jimija Hendrixa, Led Zeppelina i The Doorsa, a kao šećer na kraju nastupio je Livio Morosin Band, za laku noć, uz etno rock zvuk skladbi »Nina« i »Kako da je zabim«.
- Prezadovoljan sam odazivom Puljana i htio bih im svima zahvaliti, jednako kao i izvođačima koji su svojim prisustvom omogućili ovaj događaj, rekao nam je Vedran Šilipetar, inicijator akcije, čiji je mlađi brat hospitaliziran na Odjelu intenzivne njege pulske Opće bolnice. Šilipetar, poznatiji i kao Mor Roll, nadodao je da su osim prihoda od ulaznica, kao donaciju dobili po sliku kanfanarske slikarice Ines Burić te pulskog slikara Seada Gavranovića, koje će ubuduće krasiti zidove spomenutog odjela. Humanitarni koncert je organizirala Hrvatska glazbena unija – Podružnica Pula uz pokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja - ZAMP.

Napisao i snimio B. BREŽAC

indie humanitarni koncert Opća bolnica Livio Morosin The Orange Srips Follow LP album pop rock glazba Pula KUD Idijoti