Humanitarni malonogometni turnir: Župan Jakovčić protiv saborskog zastupnika Linića

Humanitarni malonogometni turnir: Župan Jakovčić protiv saborskog zastupnika Linića

24.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Sport

Ove će se subote u labinskoj srednjoškolskoj dvorani Mate Blažine održati deveti malonogometni turnir, koji će po prvi puta imati humanitarni karakter, jer će se sva prikupljena sredstva od ulaznica, koja će se prodavati i dan ranije na Zelenici i Trgu labinskih rudara, namjeniti djelovanju Lige za borbu protiv raka - istaknuto je na današnjoj konferenciji za tisak u zgradi Grada Labina.

U ime organizatora turnira, koji se dosad održavao u Vodnjanu, Marčani i Kršanu, govorio je njegov utemeljitelj Danijel Sponza, novinar HINA-e, naglasivši da će ovog puta osim političara sudjelovati još novinari i estradni pjevači. Među političarima najzanimljiviji će biti nadmetanje između istarskog župana Ivana Jakovčića, koji će biti u dresu IDS-a, i saborskog zastupnika Slavka Linića, jednog od najutjecajnijih SDP-ovaca.

Među pjevačima najzvučnija su imena Šajete, Alena Vitasovića i Nina Belana, dok će nogometnu škvadru sačinjavati uglavnom labinski nogometaši.

 

Natjecat će se ukupno osam ekipa, a u revijalnom dijelu programa za loptom će trčati i nogometašice Radio Istre i političarke te plesna grupa Art Dance iz Pule.

Podršku toj humanitarnoj priredbi dao je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, dok je o radu Lige za borbu protiv raka od osnutka 2006. godine do danas govorila njena dopredsjednica Nevenka Belušić. Spomenula je da je u početku Liga imala tridesetak članova, a sada ih ima oko 130. Svi koji žele pomoći svoje dobrovoljne priloge mogu svoje priloge uplatiti na broj 240006-006-1100488053. (MM) 

 

demetlika Nevenka Belušić malonogometni turnir humanitarni turnir Neno Belan Daniel Sponza Alen Vitasović