Humanitarni koncert "Borbom do uspjeha" @ KuC Lamparna, Labin 24.11.2017.

Humanitarni koncert "Borbom do uspjeha" @ KuC Lamparna, Labin 24.11.2017.

21.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dana 24.11.2017. godine s početkom u 21 sat održat će se u sklopu humanitarne akcije pod nazivom "Borbom do uspjeha", koju je pokrenula Udruga žena Sv. Nedelje Mendula, koncert u Labinskoj Lamparni na kojem će nastupiti brojni respektabilni izvođači koji su ovime pokazali i da imaju veliko srce: ALEN VITASOVIĆ & THE BAND, EDI MARUŽIN & BANDITI, ŠAJETA, PROLETERI, DIEGO ZULIJANI, GRUPA NE ZNAM, te dj-i NO NAME & STEFIX.
Cilj ove plemenite akcije je prikupljanje iznosa potrebnog za 10-tu operaciju teško bolesne Virne Fabeta iz Plomin Luke, nekadašnje vrsne rukometašice i reprezentativke Hrvatske.
Ona je, u 14 godina koliko se već bori sa zloćudnom bolesti, preživjela 9 teških operacija i 82 kemoterapije, nakon što joj je 2004. godine dijagnosticiran rak na jajnicima koji je metastazirao po cijelom tijelu i zahvatio maternicu, slezenu, žuč, trbušnu maramicu, dio tankog crijeva i jetre. Unatoč svemu zloćudne stanice su se proširile na preostali dio jetre, pa su uslijedile dvije operacije, ali i dodatne kompikacije uslijed čega je zadobila sepsu te joj je uklonjen dio crijeva.
Nakon posljednje kontrole u rujnu ove godine, postalo je jasno kako lijekovi koje je dotada koristila više ne djeluju te joj je jedina opcija liječenje u talijanskom gradu Avianu i lijekovi koje je moguće kupiti samo u inozemstvu, a s liječenjem treba započeti što hitnije.
Sve ove životne nedaće, samo su ojačale nepobjedivi sportski duh ove snažne žene, mame, a odnedavno i none, koja jednostavno ne želi dopustiti da bolest zavlada njome, da ju pobijedi, koja se bori, kako kaže, snagom uma i volje, svime onime što jest; a tako kreće i u ovu najnoviju životnu utakmicu, u kojoj će nesumnjivo opet pobijediti, svojom nevjerojatnom željom za životom i pobjedom.

Stoga Vas pozivamo da dodjete u sto vecem broju, da onoliko koliko je u nasoj moci svi pomognemo kako bi i iz ove borbe Virna izasla kao pobjednica.

KuC Lamparna Labin Plomin Luka Virna Fabeta Alen Vitasović Stefix No Name Lamparna rukomet Mendula ZAMP Šajeta Edi Maružin Proleteri Diego Zulijani