Horvateku tri mjeseca uvjetno

Horvateku tri mjeseca uvjetno

27.12.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - Zbog krađe počinjene još 4. travnja 2010. godine 23-godišnji Robin Horvatek iz Labina je na Općinskom sudu u Puli nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora.

No Horvateku koji trenutno izdržava kaznu zatvora u Puli zbog drugog nedjela, izređena je uvjetna osuda pa u zatvor zbog ove krađe neće ići ukoliko roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

U sudskom postupku utvrđeno je da je spomenutog dana oko 21.30 sati u Ulici Antona Selana u Labinu iskoristivši odsutnost vlasnice J. H. iz njezinog automobila Fiat Tipo ukrao njezinu torbicu. U torbici su bili mobitel marke Nokia, novčanik s 200 kuna i bankovnim karticama osobnom iskaznicom vlasnice te zdravstvena iskaznica na ime treće osobe. Robina Horvateka međutim na županijskom sudu u Puli čeka još jedno suđenje koje se nastavlja u siječnju 2013. zbog sudjelovanja u krvavom okršaju u Labinu 10. travnja 2011. godine u kojemu su sudjelovali on, Sejad Hušidić (33) i Hrvoje Vukelić (32) iz Labina. Potonjeg državno odvjetništvo tereti za dva pokušaja ubojstva, a Hušidića i Horvateka za nanošenje teških ozljeda Vukeliću. M. Ko.

krađa razbojništvo kazneno djelo presuda robin horvatek