Holcim i Zagrebgradnja potpisali ugovor o isporuci cementa za gradnju Opće bolnice Pula

Holcim i Zagrebgradnja potpisali ugovor o isporuci cementa za gradnju Opće bolnice Pula

2.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Građevinska tvrtka Zagrebgradnja i Holcim u Hrvatskoj potpisali su ugovor o isporuci betona za gradnju Opće bolnice u Puli. Ugovorom je osigurana isporuka 18 tisuća kubika betona, pri čemu će Holcimov Centar za inovacije i projekte biti odgovoran za optimizaciju betona i zahtjevne recepture, a beton će proizvoditi Holcimov dugogodišnji partner i kupac cementa Beton Tomišić iz Žminja.

„Zagrebgradnja pri svakom projektu podiže ljestvicu efikasnosti na gradilištu. Zato nam je važno imati dobavljače koji nas prate i kvalitetom i brzinom. S obzirom da smo na dosadašnjim projektima bili zadovoljni s Holcimovim proizvodima i iskustvom, a sad nam Centar za inovacije i projekte stoji na raspolaganju za dodatne mogućnosti, izuzetno mi je drago da smo ugovor o suradnji potpisali upravo s Holcimom“, rekao je Branko Vojnović, predsjednik Uprave Zagrebgradnje.

„Prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku građevinski radovi u Hrvatskoj su i dalje u padu. Upravo zbog toga je gradnja bolnice u Puli od velikog značaja ne samo za dobar zdravstveni standard stanovnika Istre, već i za cjelokupno gospodarstvo Istre. Nadam se da će se u Istri uskoro pokrenuti i drugi građevinski projekti, kako bi se korištenjem građevinskih proizvoda koji su lokalno proizvedeni potaknuo tako dugo očekivani gospodarski rast“, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

 

 

cement gradnja gospodarstvo reklama ob pula holcim