„Hoditi i zdravi biti“ od 5 do 95 godina

„Hoditi i zdravi biti“ od 5 do 95 godina

20.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Akcija pješačenja od Labina do Rapca pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“ u potpunosti je uspjela.  Pod Ložom na starogradskom trgu jučer ujutro  okupilo se oko 120 sudionika koji su nakon mjerenja tlaka krenuli pješačkom stazom put Rapca. Najstariji rekreativac bio je 95-godišnji Antun Gregorić, a najmlađi dvojica pet godišnjaka Arijan Bartolić i Toni Milevoj.

 

Po dolasku u Rabac Toni i Arijan, ali i nešto malo stariji 8-godišnji Karlo Milevoj nimalo nisu bili umorni, pa su svoja iskustva pješačenja i s nama podijelili. Toni Milevoj: (ton – Toni Milevoj). I Arijan Bartolić bio je ponosan na sebe: (ton – Arijan Bartolić), a i Karlo Milevoj: (ton – Karlo Milevoj). Za Antona Gregorića, barba Tonija jučerašnje je pješačenje bila prava sitnica: (ton – Anton Gregorić).

Na rabačkoj rivi je za sve sudionike pješačenja organizirana okrijepa, maneštra, a Gljivarsko društvo „Martinčica“ nudilo je i biljne namaze. U programu su još sudjelovali Liga protiv raka, čije su se članice predstavile rekreacijom tai-chi, što znaju pokazale su i rekreativke projekta Labin – Zdravi grad. Bili su tu i Gradsko društvo Crvenog križa, kao i Centar za inkluziju i podršku u zajednici. I ponovno se mjerio tlak, koji je većini sudionika pješačenja bio niži nego prije plaska iz Labina za Rabac.

 

 

Povratak u Labin bio je organiziran autobusima, ali bilo je i onih koji su se i u Labin ponovno vratili pješice, pješačkom stazom. Inače, pješačenje pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“ organizirana je u sklopu nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ kojeg u suradnji s Ministarstvom zdravlja organizira Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, na čiji poziv se u akciju uključio i Grad Labin.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

hoditi i zdravi biti zdravlje pješačenje rabac