"Hoditi i zdravi biti" iduće subote u Labinu

"Hoditi i zdravi biti" iduće subote u Labinu

24.4.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji sa Istarskom županijom  i sedam istarskih gradova organizira tradicionalno pješačenje pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“ s ciljem promocije zdravih životnih stilova s naglaskom na tjelesnu aktivnost. Pješačenje će se istodobno održati u Puli, Umagu, Rovinju, Poreču, Buzetu i Labinu u subotu, 30. travnja 2016., a u Pazinu dan kasnije.

 

Organizator Grad Labin u suradnji sa Planinarskim društvom „Skitaci“ organizira Program pješačenja na relaciji Labin (Stari grad) - Rabac uz pratnju vodiča. Program je sljedeći:

 

09,15 h – okupljanje ispod lože, registracija sudionika, podjela majica i vode, mjerenje krvnog tlaka (Patronažna služba IDZ, Ispostava Labin)

 

10,00 h  - start pješačenja sa Titovog trga.

 

RUTA: Od trga se kreće prema gradskome groblju, zatim prema Gondolićima na trasu labinskog planinarskog puta; nakon cca 20- tak min pješačenja po labinskom planinarskom putu u pravcu zaseoka Cicurići  i uvale Remac; od uvale Remac nastavlja se pješačkom stazom u pravcu Teleferike, Maslinice i rive u Rapcu. Ruta i konfiguracija terena su lagani, pogodni za sve uzraste, a na samoj trasi nalaze se minimalni usponi.

 

12,30 h – dolazak u Rabac (riva)     

 

12,30-14,00 h – mjerenje krvnog tlaka, obrok za sudionike pješačenja, zajedničko druženje uz DJ-a, prezentacija aktivnosti reakreativke u projektu Labin Zdravog grada i  Udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom IN.PROMO.

 

14,00 h i 14,30 h- za sve sudionike organiziran je besplatan autobus iz Rapca prema Labinu (Stari grad) – autobusna stanica iznad hotela Amfora.

 

Pozivamo Vas na pješačenje i sa zadovoljstvom Vas očekujemo!

 

 http://labin.hr/sites/default/files/Plakat.pdf

 

 

 

priroda hoditi i zdravi biti pješačenje zdravlje