Stampar M - Stampar

HEP od danas ima konkurenciju: Njemački RWE će nuditi `konkurentne cijene` struje

HEP od danas ima konkurenciju: Njemački RWE će nuditi `konkurentne cijene` struje

7.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

RWE Hrvatska d.o.o., podružnica njemačke RWE Grupe, dovršio je postupak preuzimanja tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o., koja je nakon početka rada 2012. ostvarila uspješan rast kao dobavljač električne energije na hrvatskom tržištu.

 

RWE Hrvatska postao je 100-postotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju.

 

Energija 2 Sustavi d.o.o. promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE Energija upravo priprema izlazak na široko tržište pa mediji mogu očekivati informacije o konkretnim ponudama za kupce.

 

"RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja", izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska.

 

"Maksimalno ćemo se truditi da potrošačima u Hrvatskoj ponudimo energiju po nižoj cijeni, uz sigurnost koju donosi pozicija međunarodne kompanije te uslugu koja vodi brigu o svojim kupcima", rekao je Miroslav Kulla, glavni operativni direktor RWE Hrvatska.

 

"RWE je poznata i renomirana kompanija u energetskom sektoru. Vrlo rano smo shvatili kako se trebamo povezati s tako snažnim strateškim partnerom, koji je zahvaljujući vlastitim proizvodnim kapacitetima i prodajnim kanalima u stanju osigurati stabilnu i sigurnu isporuku, što će nam pomoći u osvajanju značajnog tržišnog udjela", ocijenio je Zoran Miliša, direktor Energije 2.

 

"RWE je pouzdan, dugogodišnji partner hrvatske energetike - prvi smo došli ovamo odmah nakon rata i 1996. počeli s gradnjom i upravljanjem TE Plomin, kao jednim od temeljnih oslonaca hrvatskog energetskog sustava, a pouzdan smo partner u izgradnji i upravljanju pročistačem Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV)", rekao je Ralf Blomberg, glavni financijski direktor RWE Hrvatska.

 

RWE, PR

 

gospodarstvo energetika rwe hep struja električna energija besplatna reklama energetika