Haiku Daniela Mohorovića uvršten u zbornik 7. Kloštranskih susreta

Haiku Daniela Mohorovića uvršten u zbornik 7. Kloštranskih susreta

16.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Marija Pogorilić iz Rovinjskog Sela dobila je drugu nagradu na 7. kloštranskim haiku susretima u Kloštar Ivaniću. Ova autorica nagrađena je za uratke naslovljene "Portret na zidu", "Naćulio uši" i "Pas u okviru".

Dubravko Korbus, predsjednik ocjenjivačkog suda, za rad Marije Pogorilić kazao je "ovo je jedan vrlo lijep haiku u slici koja je i sama u neku ruku haiku. Slika jest naslikana i dovršena, ali još uvijek otvara neka pitanja na koja treba odgovoriti.

Ona sama neživa je, ali u njoj postoji nešto što je itekako živo - barem u našoj mašti u trenucima kada je gledamo. Izvrsno uočen detalj psa koji je naćulio uši izaziva našu radoznalost. Upozorava da se nešto događa. Tjera nas da još pozornije pogledamo sliku i još više se uživimo u nju kako bi pokušali dokučiti što je to slikar ulovio i pokušao nam prenijeti".

Njezin je uradak uvršten u zbornik radova sa susreta, a od autora iz Istre tu su još uvršteni i Malvina i Majda Mileta (Nedešćina), Sonja Buljević (Buje), Dejan Pavlinović (Pula), Nevenka Erman i Marija Maretić (Žminj) te Daniel Mohorović (Labin). U kategoriji učenika osnovnih škola zastupljeni su i učenici osnovne škole iz Oprtlja pod vodstvom mentorice Sanje Petrov. (V. B.)

 

daniel mohorović zbornik haiku poezija kultura kloštranski susreti