Gužve na cestama: na Tunelu Učka kolona 6 km

Gužve na cestama: na Tunelu Učka kolona 6 km

6.8.2011. // iPress // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Jedan od očekivano najjačih turističkih vikenda počeo je pojačanim prometom na svim graničnim prijelazima, posebice sa Slovenijom. Promet na Kaštelu pojačan je u oba smjera, a na Plovaniji samo na ulasku.

Na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima je promet pojačan.

Na Istarskom ipsilonu kolona na izlazu Umag duga je oko 7 km, a na tunelu Učka (s istarske strane) oko 6 km. Povremeni zastoji zbog gustoće prometa mogući su na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale te na riječkoj obilaznici.

Pojačan je prilaz vozila na naplatu Lučko zagrebačkom obilaznicom od čvora Jankomir i Ivanja Reka, ali se za ulaz ne čeka dugo.

U koloni, ali bez zastoja vozi se cijelom dionicom autoceste A 1 od Zagreba prema Bosiljevu. Na dijelu dionice od tunela Sv.Rok do čvora Maslenica , zbog povećane gustoće prometa, stvaranja kolona i nekoliko lakših prometnih nezgoda brzina vožnje ograničena je na 40 km/h (kolona je duga 11 km, pa se vozila povremeno zaustavljaju na ulazu u tunel Sveri Rok).

Zbog gužve na naplati Vrgorac, promet se povremeno preusmjerava na naplatu Ravča. Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti , a na izlazu Lučko kolona je oko 5 km.

(Vozačima savjetujemo da koriste izlaz Demerje, gdje je osim ENC uređajima plaćanje cestarine moguće i kreditnim i debitnim karticama.

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Kaštel i Bajakovo, a na ulasku na Bregani, Maclju, Plovaniji, Pasjaku, Rupi i Karasovićima. Na GP Klek čeka se oko 20 minuta u oba smjera, a na Metkoviću oko 20 minuta za ulazak, javlja HAK.

gužve promet tunel učka turisti sezona