Gradu Labinu novih 1,3 milijuna kn bespovratno

Gradu Labinu novih 1,3 milijuna kn bespovratno

2.8.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Odbor za praćenje programa suradnje Interreg između Italije i Hrvatske, tijekom posljednjeg sastanka održanog u Veneciji 19. i 20. srpnja 2018. godine, odobrio je 50 od ukupno čak 197 "Standardnih" projektnih prijedloga podnesenih u okviru 1. skupnog poziva za prijedloge.

Projekt RECOLOR, čiji je jedan od partnera Grad Labin, ocijenjen je pozitivno te je Gradu Labinu odobreno ukupno 1.300.000,00 kuna bespovratnih sredstava od ukupno planiranog budžeta Grada koji iznosi 1.530.000,00 kuna.

Osim Grada Labina, u ovom projektu koji traje ukupno 30 mjeseci, partneri su i Regija Emilia-Romagna kao nositelj (IT), Veleučilište u Šibeniku (HR), Općina Campobasso (IT), Općina Cividale Del Friuli (IT), Razvojni konzorcij Montefeltro (IT), Sveučilište u Bologni (IT) te Grad Zadar (HR).

Opći cilj projekta RECOLOR je povećati turistički potencijal urbanog i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji često nisu u potpunosti iskorišteni i koji nisu još uključeni u tradicionalnim turističkim krugovima. RECOLOR je inovativan u svojoj sposobnosti da se istodobno bavi i prirodnom i kulturnom baštinom. Projekt će promovirati relevantne i manje poznate umjetničke radove, stvarajući specifične itinerere za posjetu postojećih krajolika koji su prikazani, razvijajući nove turističke ponude i promovirajući sezonsku prilagodbu turističkog toka. Na taj način RECOLOR projekt namjerava pridonijeti raznolikosti turističkih proizvoda i usluga, a također poboljšati kvalitetu turističke ponude u okviru opće vizije održivog i odgovornog turizma. Glavni skup aktivnosti usmjerit će se na dionike u turizmu s ciljem povećanja postojećih vještina, kao i razvoj novih kapaciteta i znanja.

eu fondovi suradnja turizam kultura recolor prirodni krajobraz kulturna baština novac financije financijska sredstva