Gradu Labinu dodijeljeno priznanje za grad s povoljnim poslovnim okruženjem

Gradu Labinu dodijeljeno priznanje za grad s povoljnim poslovnim okruženjem

27.11.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Verifikacijska komisija u sastavu Snježana Sikirić, Siniša Obradović i Dejan Jekić u srijedu, 8. studenog 2017., posjetili su Grad Labin u cilju provjere ispunjenosti kriterija za dodjelu Certifikata jedinicama lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem, u okviru projekta BFC SEE - Programa Certifikacije jedinica lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Europi (Business Friendly Certification, South East Europe – BFC SEE).

 Na sastanku je pored verifikacijskog tima, bilo prisutno 15 članova gradskog tima za certifikaciju, OLER-a, zaposlenika gradske uprave, članova Gospodarskog vijeća, te zamjenik gradonačelnika i gradonačelnik. Na sastanku su detaljno analizirani kriteriji i potkriteriji, s posebnim naglaskom na pitanja koja su identificirana kao sporna u Finalnom evaluacijskom izvještaju.

Članovi verifikacijskog tima prisustvovali su sjednici Gospodarskog vijeća i razgovarali sa članovima Kristianom Krpanom, Antoniom Mohorovićem , Danielom Vlačić, Teom Golja, i Dolores Jenkel koji su podržali aktivnosti Grada, ali iskazali i želju za još većom suradnjom.

Posjetili su i  poduzetničku zonu Vinež te te obišli proizvodne pogone i razgovarali sa predstavnicima investitora TD Carel Adriatic d.o.o. Labin i TD BIBETECH S.P.A.

Izvršen je uvid, i konstatirano aktualno stanje uvjeta za poslovanje u Gradu. Prisutnim predstavnicima lokalne vlasti upućen je određen broj preporuka u smislu daljnjeg unaprjeđenja poslovnog okruženja za postojeće, i potencijalne investitore.

U srijedu, 23. studenog stigao je i Izvještaj verifikacijskog tima te je jednoglasnom odlukom Regionalnog vijeća Programa certifikacije BFC SEE potvrđeno da je Grad Labin na verifikaciji ostvario konačni rezultat od 84,4% te time dobiva priznanje da je grad s povoljnim poslovnim okruženjem.

 

 

priznanje poslovno okruženje certifikat projekt BFC SEE