Gradu Labinu bespovratno gotovo 600 tisuća kuna za radove na Vinežu

Gradu Labinu bespovratno gotovo 600 tisuća kuna za radove na Vinežu

7.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić danas je potpisao sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova o sufinanciranju radova na izgradnji nogostupa u naselju Vinež, točnije na dijelu lokalne ceste Vinež – Marciljani u dužini oko 850 metara.

Radi se o radovima koji su pri samom kraju, a dio je to investicije teške 7,5 milijuna kuna koja se realizira na potezu od Osnovne škole na Vinežu preko Kolcić brega i naselja Marciljani, i odnosi se na tri međusobno povezana zahvata: gradnju sustava sanitarne kanalizacije koje izvodi IVS, gradnja novog vodovodnog ogranka i ogranka javne odvodnje u izvedbi labinskog Vodovoda te uređenje novog jednostranog nogostupa na cesti Vinež – Marciljani dužine 850 metara i širine 1,5 metar, a koje izvodi Grad Labin.

Od tri investicije, IVS-a, Vodovoda Labin i Grada Labina, sufinanciranje kroz danas potpisani sporazum odnosi se na investiciju koju financira Grad Labin odnosno gradnju nogostupa.

„Investicija u gradnju nogostupa „teška“ je oko 900 tisuća kuna, a ovo sufinanciranje od 574 tisuće MUP-a ostvareno je temeljem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2022. godinu što će značajno utjecati na daljnja ulaganja na ovom području. Bespovratna sredstva daju nam manevarski prostor za planiranje daljnjih investicija kako bi dodatno poboljšali kvalitetu i uvjete te sigurnost naših sugrađana.“  - istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina

Podsjetimo, ovom investicijom sveukupno teškom oko 7,5 milijuna kuna razvijen je sustav kanalizacije za naselje Marciljani te je spojen na postojeći sustav u neposrednoj blizini osnovne škole na Vinežu, razvijen je novi vodovodni ogranak te napravljen nogostup dužine oko 850 metara. Radovi su pri samom kraju, odnosno u tijeku su završni, sitni građevinski radovi.

sufinjanciranje vinež nogostup ministarstvo unutarnjih poslova