Gradsko vijeće Labin / Pejić: Vodovod u kolovozu IZGUBIO DVIJE LOKACIJSKE DOZVOLE ZA VODOOPSKRBU NASELJA SVETA MARINA

Gradsko vijeće Labin / Pejić: Vodovod u kolovozu IZGUBIO DVIJE LOKACIJSKE DOZVOLE ZA VODOOPSKRBU NASELJA SVETA MARINA

26.9.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Vijećnici Labinskoga gradskoga vijeća na sjednici održanoj danas prijepodne koja je trajala svega sat vremena, jednoglasno su donijeli Zaključak o prihvaćanju Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Labina za prošlu godinu.

U uvodnom izlaganju gradska pročelnica za financije Marija Kadoić Balaško konstatirala je kako svi mogu biti zadovoljni nalazom i bezuvjetnim mišljenjem Državnog ureda za reviziju koji je dao mišljenje da su financijski izvještaji Grada u skladu sa Zakonom o proračunu. To je ocijenio i nezavisni Silvano Vlačić koji je rekao da je nalaz dobar te da se vidi napredak u radu gradske uprave u odnosu na posljednju reviziju kada je mišljenje bilo uvjetno.

-Ipak nam nisu trebale ni te primjedbe revizije. Čudi me da toliko godina Grad ima imovinu koju je trebao prenijeti na Vodovod, i da neke stvari kod javne nabave nisu bile u skladu sa zakonom, rekao je Vlačić. Vijećnica IDS-a Alenka Verbanac pohvalila je Grad Labin.

Neel Rooco iz SDP-a rekla je da se u javnoj nabavi kod izgradnje prostora ispred sportske dvorane morala zatražiti ponuda barem tri izvođača radova, a ne samo jednog. Odgovorile su joj dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada i Anamarija Lukšić pročelnica za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju koje su rekle kako se postupilo prema internom pravilniku u kojem je predviđeno da se određenim slučaju može tražiti samo jedna ponuda jer se za radove do 500 tisuća kuna ne primjenjuje Zakon o javnoj nabavi.

Gradonačelnik Glavičić je dodao kako je nova sportska dvorana koštala 35 milijuna kuna te kako je izvođač na izgradnji dvorane već bio tamo pa je bilo logično da mu se povjeri i taj manji posao izgradnje trga ispred dvorane.

Na "aktualcu" nezavisna vijećnica sa Vlačićeve liste Tanja Pejić pitala je kako je moguće krenuti sa projektom izgradnje pročistača otpadnih voda dok je na čelu Vodovoda čovjek koji je pokušao zataškati incident na crpnoj stanici Fonte Gaja te je izvijestila da su 24. rujna labinskoj policijskoj proslijeđene izjave dvojice djelatnika Vodovoda radi utvrđivanja kaznene odgovornosti odgovorne osobe. Navela je da je Vodovod prema zapisniku sa sjednice skupštine u kolovozu izgubio dvije lokacijske dozvole za vodoopskrbu naselja Sveta Marina. Je li zakazao Vodovod ili Ured za prostorno uređenje, pitala je Pejić, a gradonačelnik Glavičić obećao je pismeni odgovor. (Branko BIOČIĆ)


tanja pejić gradsko vijeće labin fonte gaj kokoti vodovod labin