Gradsko vijeće jednoglasno o kreditu za gradnju Doma za starije

Gradsko vijeće jednoglasno o kreditu za gradnju Doma za starije

20.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, 18. veljače gradski su vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o zaduživanju kod Privredne banke Zagreb radi financiranja izgradnje i opremanja Doma za starije osobe u Labinu.

Radi se o kreditu u iznosu od 34 milijuna kuna s rokom otplate od 15 godina, a kako je izvijestila pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije,  Marija Kadoić Balaško, kredit je odabran kao najpovoljniji od ponuđenih. Kredit je kunski i bez valutne klauzule.

Procjenjuje se da će nakon sklapanja ugovora o kreditu stopa zaduženosti Grada Labina biti 12,5% te se proračun neće dodatno opteretiti. Radi se o tome da će do trenutka dospijeća prve rate kredita za izgradnju Doma za starije, Grad Labin završiti s otplatom dvaju prijašnjih zaduženja. Poček otplate kredita je dvije godine, točnije do 31.ožujka 2022. godine. Od tada otplaćivat će se glavnica zajedno s kamatom u 60 jednakih, tromjesečnih rata. Projekcijom proračuna Istarske županije predviđeno je da će ovaj iznos kredita od 34 milijuna kuna poduprijeti i s 50% sufinancirati Županija tijekom cijelog otplatnog razdoblja.

Gradonačelnik Valter Glavičić zahvalio je vijećnicima na jednoglasnoj potpori nastavku realizacije ovog projekta čije su potrebe svi svjesni. Posebno je zahvalio i timu za izgradnju doma za starije koji je osnovan od strane Grada te čiji su članovi predstavnici umirovljenika, struke, Doma zdravlja, Županije i Grada Labina, a koji je pomogao u realiziciji ovog projekta. Naglasio je kako predstoji još koraka pred svima nama, ali kako vjeruje kako će Dom biti gotov do kraja sljedeće godine.

kredit dom za starije penzioneri