Gradskim službenicima smanjene plaće za pet posto

Gradskim službenicima smanjene plaće za pet posto

16.11.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Djelatnicima Gradske uprave kao i ostalim zaposlenicima kojima se plaća osigurava iz  Proračuna Grada Labina, i to su djelatnicima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin, Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice Labin, od slijedećeg mjeseca isplaćivat će se mjesečni dohodak umanjen za pet posto.

 

Naime, svjesni trenutka u kojem živimo i prilagođavanja gospodarskim prilikama u zemlji te uzimajući u obzir smanjenje izravnih prihoda jedinica lokalne samouprave, što dijelom proizlazi iz odluke Vlade Republike Hrvatske o Izmjenama Zakona o porezu na dohodak,  ova korekcija plaća dio je mjera štednje i racionalizacije poslovanja proračunskih korisnika Grada Labina. Smanjenjem plaća za pet posto u Proračunu Grada Labina uštedjet će se pola milijuna kuna u 2011. godini.

U skladu s time, danas su u prostorijama Grada Labina gradonačelnik Tulio Demetlika i načelnici susjednih općina potpisali zajedno sa Sindikatom odgoja i obrazovanja Hrvatske Izmjenu Kolektivnog ugovora za radnike u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ kojom je definirana nova osnovica u bruto iznosu od 3.084,20 kuna. U ime Sindikata Anex kolektivnog ugovora potpisala je predsjednica Anita Car.

 

Odluku kojom se utvrđuje visina osnovice za obračun plaća službenika i namještenika u Gradu Labinu donosi Gradonačelnik Grada Labina.

 

gradski službenici pučko otvoreno učilište pou dječji vrtić pjerina verbanac plaće