Gradska galerija: otvorena izložba Nagrađeni dizajn Istre 2007 - 2009

Gradska galerija: otvorena izložba Nagrađeni dizajn Istre 2007 - 2009

5.4.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Gradskoj galeriji u Labinu do 13. travnja gostuje izložba "Nagrađeni dizajn Istre 2007.-2009." Dizajneri i dizajnerske kuće (tvrtke, firme) iz Hrvatske ili Istre tijekom zadnje dvije godine ostvarile su izniman uspjeh u grafičkom i produkt dizajnu. Tako su na izložbi predstavljene realizacije tvrtke Adris, dizajnerskog studija Bruketa&Žinić te Trans ID s nagradama Good Design Award, Print Business Graphics Review i Cropak-a.

 

Studio Cash iz Pule predstavljen je s dizajnom knjige Antologija suvremene hrvatske i talijanske povijesti nagrađen kao Predstavnica Hrvatske za Najbolju knjigu svijeta, zatim s dizajnom knjiga Tri tisuće godina povijesti Pule i Stradarij grada Pule koje su nagrađene kao Predstavnice Hrvatske za najljepšu knjigu.

Dizajn ambalaže za svjetski priznato ulje Chiavalon, u realizaciji studija Bruketa&Žinić nagrađeno je s osam hrvatskih i međunarodnih nagrada za ambalažu i ulje. Dizajner Predrag Spasojević nagrađen je zlatnom medaljom za dizajn u Splitu za svoju realizaciju etiketa za ulje Prelum, dok je Sergio Globbo iz Grožnjana osvojio 1. Nagradu „Istria Nobilissima“ XLI za grafiku zastave Fluvio te vedo.

 

Grad Vodnjan je prepoznao važnost dobrog vizualnog identiteta te je 2008. godine raspisao natječaj za novi vizualni identitet. Pobjednici natječaja, Kristina Špoljar i Nedjeljko Špoljar iz Sensus Design Factory studija predstavljeni su s nagrađenim rješenjem. Rovinjski dizajner Mauro Massarotto u suradnji s tvrtkom Borovo oživio je hrvatsku sportsku marku Startas dajući joj novi, suvremeni i kreativni izgled.

U prosincu 2008. godine kreativni studio Sheriff&Cherry pod vodstvom dizajnera Maura Massarotta nagrađen je Grand Prix nagradom za najbolji dizajnerski rad Hrvatskog dizajnerskog društva na Godišnjoj izložbi 0708. Porečki studio Sonda na izložbi je predstavljen s realizacijom monografije Bojana Šumonje za koje su primili posebno priznanje ICOGRADA, vizualnim identitetom za Booktigu, Festival rabljenih knjiga čime su osvojili Brončano zvono na Festu i dizajnom brošure Pomodni razgovori koja je na slovenskoj Magdaleni osvojila drugo mjesto za dizajn brošure.

Višestruko nagrađivan dizajnerski studio Parabureau predstavljen je s nekoliko realizacija: Pula je više, brendiranje grada Pule nagrađenim sa Zlatnom kozom, vizualni identitet Artexchange nagrađenim na Wolba 08, Best of Nation u Milanu, kalendar Urbis 72 nagrađenim na IDA-i, International Design Awards u Los Angelesu, vizualni identitet Muzeja suvremene umjetnosti Istre i vizualni identitet KultuRinga, oba nagrađena u Milanu, Eulda 07.

bruketa&žinić nagrađeni dizajn istre 07 09 kultura dizajn gospodarstvo vizualni identitet