Gradonačelnik Valter Glavičić: Ovog proljeća i jeseni na našim cestama biti će puno radova

Gradonačelnik Valter Glavičić: Ovog proljeća i jeseni na našim cestama biti će puno radova

31.1.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća Grada Labina potvrdio je koliki je interes vijećnika ali i javnosti za sanacijom labinskih prometnica, i to kako onih nerazvrstanih tako i županijskih te državnih cesta.

Vijećnicu Alenku Verbanac (IDS-ISU) zanimalo da li će se ove godine nastaviti sa radovima na sanaciji županijske ceste Prtlog -  Gondolići koja je započela lani, a nastavak najavljen u ovoj godini, tim više što je tijekom ljetnih mjeseci veliko opterećenje ove prometnice puno veća, jer je Prtlog  pored Rapca postao glavna kupališna destinacija Labinjana i gostiju.

Gradonačelnik Valter Glavičić najavio je skorašnji početak  radova na nastavku sanacije  ove prometnice koja je već u prvom kvartalu ove godine uvrštena u postupak javne nabave te će biti sanirana u cjelokupnoj dužini prije početka turističke sezone.

„Sa ŽUC-om odlično surađujemo i to moramo javno istaknuti, dodao je gradonačelnik Valter Glavičić. Osim ove prometnice sa ŽUC -om radimo i na sanaciji županijske ceste  kroz Kapelicu. Izuzetna je i naša suradnja sa Hrvatskim cestama pa vjerujem da će odmah nakon turističke sezone krenuti radovi na rekonstrukciji državne ceste  od Špara  prema kružnom toku za Kapelicu. Nedavno su Hrvatske ceste objavile plan nabave i ta je prometnica uvrštena za početak postupka javne nabave već u prvom kvartalu ove godine. Uz planiranu sanaciju Istarske ulice na Katurama možemo reći da će ovog proljeća i jeseni na našim cestama biti puno zahvata, zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik  Grada Labina.

radovi na cesti sjednica gradsko vijeće alenka verbanac