Gradonačelnik predstavio prve ovogodišnje odluke

Gradonačelnik predstavio prve ovogodišnje odluke

27.1.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u zgradi gradske uprave održana prva ovogodišnja tiskovna konferencija gradonačelnika Tulia Demetlike na kojoj je prezentiran rad gradonačelnika i njegovog Kolegija u prvim tjednima ove godine. Naime, nakon što je Komisija za dodjelu stipendija utvrdila bodovnu listu stipendista Istarske županije na kojoj su i labinski studenti, otvorena je mogućnost za dodjelu novih stipendija kandidatima koji su se prijavili na redovni natječaj, a koji po Odluci o bodovnoj listi stipendista iz studenog 2009. godine nisu ostvarili pravo na stipendiju, pojasnio je gradonačelnik Demetlika donesenu Odluku o izmjeni Odluke o visini i broju stipendija u školskoj/studijskoj godini 2009/2010.

 

U skladu sa tim, kao i sa planiranim sredstvima u Proračunu Grada Labina za 2010. godinu, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika donio je odluku sukladno kojoj Grad Labin dodjeljuje 10 novih stipendija. Za ovu proračunsku godinu za stipendiranje učenika i studenata planirana su sredstva u visini od 1,170  milijuna kuna. Tako su za studente prve godine deficitarnih studija omogućene tri dodatne stipendije odnosno Grad Labin stipendira ukupno 17 studenata s liste studenata prve godine, s liste stipendista svih studija prve godine dodijeljene su tri nove stipendije odnosno ukupno se stipendira 7 studenata, dok su sa liste stipendista od 2 do 6 godine svih studija dodijeljene četiri nove stipendije odnosno ukupno se stipendira 8 studenata. Trenutno Grad Labin stipendira 134 studenta i 21 učenika.

 

U skladu sa Proračunom Grada Labina za 2010. godinu utvrđen je Plan nabave roba, radova i usluga za 2010. godinu i to za nabavu velike i male vrijednosti. Planom nabave velike vrijednosti predviđene su kapitalne investicije Grada Labina u ovoj godini kao što su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni poslovnog prostora na Pijacalu u Gradsku knjižnicu, radovi na uređenju pješačko-prometne površine Pijacala, radovi na rekonstrukciji raskrižja ceste Labin - groblje te radovi na opremanju Poslovne zone Vinež (II faza) komunalnom i javnom infrastrukturom. Ne manje značajne gradske investicije predviđene su i nabavom male vrijednosti kao što je sanacija Crkvice Svete Magdalene, sanacija Crkvice Sv. Kuzme i Damjana, sanacija krova gradske Lože te drugi radovi i usluge. Planom velike nabave roba, radova i usluga predviđeno je zaduživanje Grada Labina u visini od 6 milijuna kuna, a ta će sredstva zajedno sa prenijetim kreditnim sredstvima iz prošle godine biti namijenjena isključivo kapitalnim investicijama u gradu. Ujedno je Odlukom o početku postupka javne nabave za uslugu nabave novčanog kredita u iznosu od 6 milijuna kuna navedeno da će ta sredstva biti namijenjena financiranju izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Pijacal“ te za rekonstrukciju i prenamjenu rudarskog kompleksa „Pijacal“ u Multimedijalni kulturni centar.

 

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika obrazložio je i donesenu Odluku o davanju na korištenje nužnih smještaja u vlasništvu Grada Labina osobama koje ostvaruju prava iz socijalne skrbi i to u prostorijama bivšeg „samačkog hotela“ na Katurama odnosno u zgradi „bivše apoteke“. Ovom Odlukom definirani su uvjeti i mjerila, odnosno postupak za davanje na korištenje nužnog smještaja a u cilju olakšavanja ostvarivanja prava korisnicima odnosno nadležnim gradskim službama. Na konferenciji za novinare gradonačelnik Demetlika najavio je i skorašnje potpisivanje Sporazuma o suradnji i prijateljstvu Grada Labina, Općine Raša i Grada Carbonie koje je predviđeno 2. ožujka, na Dan Labinske republike.

Odluka o izmjeni Odluke o visini i broju stipendija.pdf59.78 KB
Odluke o izmjeni i dopuni odluka o bodovnim listama stipendista.pdf75.38 KB
Odluka o početku postupka javne nabave za usluge nabave novčanog kredita.pdf55.25 KB
Odluka o davanju nužnih smještaja na korištenje.pdf77.96 KB
Plan nabave roba radova i usluga za 2010.pdf74.46 KB
Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Labina za 2010..pdf54.09 KB

demetlika odluke nekretnine stipendije pjacal pomorsko dobro