Gradonačelnik i vijećnici sadnjom stabala dodatno oplemenili park na Katurama

Gradonačelnik i vijećnici sadnjom stabala dodatno oplemenili park na Katurama

1.12.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer se na lokaciji nedaleko popularnog vježbališta Coca Cole u naselju Kature održala akcija sadnje stabala u kojoj su sudjelovali gradski vijećnici i gradonačelnik Valter Glavičić.

Naime, zasađeno je ukupno pet stabala u sklopu akcije „Zasadi stablo, ne budu panj“ kojoj se Grad Labin i ove godine pridružio te na način nabave i sadnje podržao ovu hvalevrijednu akciju. 

Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj“ organizirala je četvrtu nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj koja je započela 21. studenog ove godine. Valja spomenuti kako je u akciji koju već četvrtu godinu organizira  Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj“ u sklopu nacionalne kampanje diljem Republike Hrvatske zasađeno više od 200 000 sadnica različitog drveća.

Stabla u parku  Kature posađena su sukladno postojećem projektu uređenja parka Kature, a zanimljivo je kako su sama danas posađena stabla mnogo više od običnih sadnica. Radi se o već razvijenim stablima likvidambara i jedne vrste javora koje su posađene u blizini sprava za vježbanje te će svojim krošnjama dodatno utjecati na stvaranje hladovine. Kako je i zamišljeno projektom, duž rubnog područja parka planirana su stabla koja će tvoriti jedan štit od same buke i plinova s ceste te su danas na tom području posađena tri stabla tamarisa.

„Nastavak je ovo odličnog projekta i promicanja zelenih politika na području cijele Hrvatske. Za Labin ovo je samo nastavak svakodnevnog truda oko promicanja zelenih politika te ovim činom sadnje dodatno oplemenjujemo prostor i stvaramo novu zelenu gradsku oazu, a sve sukladno projektu uređenja ovog dijela naselja Kature.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Akciji se pridružilo i trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin, čiji su vrijedni djelatnici izvršili sve pripremne radnje za kvalitetnu i stručnu sadnju drveća.

prvi maj labin sadnja drveća zasadi drvo ne budi panj drveće kature