Gradonačelnik Glavičić izlagao na GALP-u

Gradonačelnik Glavičić izlagao na GALP-u

25.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U hotelu Westin u Zagrebu u petak je devetu godinu zaredom održana konferencija GALP (Green and Lean Production, tj. Zelena i vitka proizvodnja). Neke od tema koje su bile dio današnje konferencije jesu  Pametna i održiva proizvodnja, Pametna tvornica, Pametan grad, Lean menadžment, Leadership, Zelena proizvodnja, Zeleno poslovanje, Obnovljivi izvori energije, Industrija 4.0 i klimatske promjene.

Kao jedan od izlagača i sudionika panel rasprave na ovoj konferenciji sudjelovao je i gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić koji je održao predavanje na temu „LABIN – Zelen i Pametan grad“ predstavivši Grad Labin te sve dosad odrađeno ali i napore koje gradska uprava, gradske tvrtke, građani i poduzetnici ulažu kako bi se osiguralo ekološki, društveno i gospodarski stabilno okruženje za sadašnje i buduće naraštaje. Predstavio je i izazove s kojima se grad poput Labina susreće te koje su mjere poduzete i koje se planiraju oko emisije CO2, obnovljivih izvora energije te klimatskih promjena. Tema panel rasprave na kojoj je Gradonačelnik sudjelovao bila je „Treba li ublažavanje klimatskih promjena biti dio strategije svakog poduzeća?“.

Ovu izrazito zanimljivu konferenciju moderirala je poznata voditeljica Jelena Pajić, a izlagači su bili sve renomirani stručnjaci iz svojih područja djelovanja. Tako su svoja izlaganja između ostalih imali i prof.dr.sc. Staša Puškarić s Rochester Institute of Technology kojeg je zapazio i svjetski borac za klimatske promjene Leonardo DiCaprio te ga je predstavio u svom novom dokumentarcu Ice on Fire.  Nadalje, neki od izlagača bili su Nedeljko Štefanić sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Dubravko Hlede iz Rimac automobila i Tengiz Canbolat iz Amazon Web Services-a.

Na konferenciji je naglašeno kako je pokretačka snaga iza Industrije 4.0 digitalizacija gospodarstva i društva radi povećanja produktivnosti, optimizacije donošenja odluka, individualizacije proizvodnje te efikasnijeg korištenja resursa. Hrvatskom gospodarstvu i društvu predstoje važne strateške odluke u izazovima digitalne transformacije, a koliko uspješno odgovore na njih, direktno će utjecati na poziciju na novom, digitaliziranom tržištu.

galp zeleno valter glavičić